Torontoi magyarokhoz lenne kerdesem. Van ortodox templom valahol a kozelben?
Magyar ortodox templomról nem hallottam.
De volt egy ismerősöm, aki magyarul beszélő görög volt, ő a görögökhöz járt.
Aztán meg volt egy másik, aki Magyarországon nőtt föl, a II.vh után kisgyerekként telepítették Mo-ra Macedóniából, később jött Kanadába. De ő macedonnak is tartotta magát, nem hiszem, hogy görög templomba járt volna. Pedig tényleg, görögkeleti stílusú szentkép volt a műhelyében.
De attól, hogy én nem tudok róla, még lehet magyar ortodox közösség. Múltkor a magyar házban volt vagy 6-7 különböző egyházi csoport. Legközelebb megkérdezem, ha lesz valami.
A magyar M1-en mutattak valamit, hogy építenek egy magyar templomot valahol Torontó mellett. De valami kisebb egyház volt; csodálkoztam is, hogy lehetnek-e annyian, hogy kell egy akkora templom, mint amit mutattak? De irigylésre méltóan értelmes, rendes fiataloknak látszottak.
És meg lehet kérdezni a konzulátuson is, lehet, hogy megmondják. Ha nem, akkor meg gondolkodnak rajta, és kiderül.
Vagy a magyarországi görög-katolikus egyház központját, mert akkor ők küldik a magyar nyelvű anyagot, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!