Most akkor anyám a hülye vagy én? :Dddd Lent
50 órát le kell dolgoznom az iskolának, mert akkor nem érettségizhetek ha nincs meg. Nos ma voltam menhelyen kutyátsétáltatni . elkezdtem 14:00 kor és befejeztem 17:00kor..:D anyám azt mondja voltam ott 3 órát, mondtam voltam 4 órát.
Most kinek van igaza? Azt mondom kettőtől kell számolni de szerinte a két óra már nem tartozik bele. :Dddd
Lehulyezhettek de ezen veszekszunk mar tegnap ota! Valaki mondja meg!:Dd
14.00-kor kezdted a munkát akkor onnantól számolva te dolgoztál 3 órát dolgoztál. Nem 4 órát.
Gondolkodj. 2 órakor kezdted a munkát onnantól számolj. 2 óra után jön a 3 óra majd 4 óra, és utána 5 óra. Ez 3 órát jelent. Ha 4 órát dolgoztál volna akkor 13.00-tól kellett volna dolgoznod. Ha 2 órakor kezdted a munkát akkor már elmúlt 2 óra amikor nekiálltál dolgozni ( 2 óra 1 perc, 2 óra 10 perc etc..)
Hát nekem is gyanús, hogy nem lesz meg az az érettségi.
17-14 = 3
Na jó, részletezzük
14:00 - 0 órát dolgoztál (épp most érkeztél)
15:00 - pontosan 1 órája dolgozol
16:00 - pontosan 2 órája dolgozol
17:00 - pontosan 3 órája dolgozol, de már indulsz is haza, tehát nem kezdesz bele a negyedik órába
Közelítsük meg máshogy:
14 óra az 14*60=840 perc
14:00-kor pontosan 840 perc telt el éjféltől.
17 óra az 17*60=1020 perc
17:00-kor pontosan 1020 perc telt el éjféltől.
A kettő különbsége 1020-840 perc = 180 perc = 180/60 óra = 3 óra (kereken).
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
> Azt mondom kettőtől kell számolni de szerinte a két óra már nem tartozik bele
Nem a két óra nem tartozik bele, hanem az öt óra nem tartozik bele. 17:00-tól te egyetlen percet sem dolgoztál, 17:xx időpontban – ahol xx helyére bármilyen percet írhatsz – te már nem dolgoztál. Tulajdonképpen mondhatjuk azt is – egy másodperc pontatlansággal –, hogy te 16:59:59-kor fejezted be a munkát. Így a 14:xx percek mindegyikét ledolgoztad, a 15:xx percek mindegyikét ledolgoztad és a 16:xx percek mindegyikét is ledolgoztad. Ez három óra.
Na még egy kis vizuális rásegítés:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!