Kire mondják hogy nagy flanc?
Figyelt kérdés
:) az miylen ember?2008. okt. 15. 17:31
1/5 bendzso válasza:
hát tudomásom szeirnt, aki flancol, az drága ruhákat, ékszereket hord, függetlenül attól, h megengedheti magának vagy sem. amolyan sznob féle. játsza az agyát a pénzére, ami nincs is.
úgy, h ez az ember nagy flanc... hát nem vagyok benne biztos, h használjuk, de hasonlót jelent. nagy lufi az egész ember, csak mímeli a gazdagságot.
de lehet, h félreértetted és azt akarták mondani, h az egy nagy franc, az az ember... hát az meg amolyan nagy franc (megbízhatatlan, link, stb) :) érthető, nem? :)))
2/5 anonim válasza:
Nagy franc nem feltétlenül megbízhatatlan tróger. Lehet félig-meddig pozitívként is értelmezni, ha arra gondoltak, hogy rafinált, tehát nem ejtették a fejére.
3/5 bendzso válasza:
első vagyok! igen igen, tényleg olyan félig meddig humorosan is hasznáéljuk, legyintve, h áá igen, ő nagy franc, szóval egyetértek az előttem szólóval - köszi a pontosítást. csak a szó hangulata van meg bennem, de leírni már nem sikerült tlejesen pontosan :)
4/5 anonim válasza:
Flanc=kivagyiság
franc=fene,régen a szifiliszt hívták fancia betegségnek.Gondolom a napóleoni háborúban a francia katonák által terjesztett nemibetegségekre mondták.
5/5 anonim válasza:
Nagy franc-ként mondják arra, aki élénken, nem tunya/buta módon él, esetleg a szabályokat elnézhetően érvényesíti magát, stílusos, bohém, szerethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!