Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » 16 éves vagyok és szeretnék...

Fajth Ádám kérdése:

16 éves vagyok és szeretnék megtanulni gitározni! Sajnos semmiféle zenei múlttal nem rendelkezem ezért még kottát sem bírok olvasni. Egyáltalán el lehet e így elkezdeni?

Figyelt kérdés

De már régóta nagyon szeretem a rock és a metál zenét és erre fel gondoltam, hogy jó lenne tudni eljátszani egy pár számot. Nem tudom, hogy milyen gitárt kell vennem vagy, hogy hogyan kell elkezdeni egyáltalán lehet e egyedül? De szívesen szánnék egy oktatóra is pénzt, ha úgy lehet jól megtanulni.Az érdekelne, hogy mennyibe kerülne egy olyan gitár ami az én zenei stílusomhoz passzol és nem túl drága de nem is gagyi.(esetleg tudnátok ajánlani egy párat avagy márkát)

Illetve arra ha egyedül kezdeném el milyen oldalon vagy van erre valami féle csatorna youtubeon ?(Elsősorban Magyar)

Igazából minden segítségnek és tippnek nagyon örülnék.

2017. máj. 3. 16:13
1 2
 11/19 Waff ***** válasza:

Az általános húrmagasság, akár elektromos, akár akusztikus egy és ugyanaz, most ne menjünk bele tized milliméterekbe (habár erről is van egy jó szakkönyv), a lényeg hogy a lehető legalacsonyabb legyen, ami még nem zörög (elektromosnál egy pici zörgés még belefér).

Szólózásra használt elektromosokon van, hogy sokszor leengedik egészen alacsonyra, persze a zörgés (mivel zörög mint állat) csak natúrban hallatszik, erősítőn, effektezve nem, a lényeg hogy ne "fulladjon" be a hang.

De ez már egy másik történet, kezdőként kár vele foglalkozni :)

2017. máj. 5. 15:46
 12/19 Mojjo ***** válasza:
@11: lehet emiatt a "leengedés" miatt volt az az érzésem, akárhányszor elektromost fogtam, hogy alacsonyabban vannak a húrok.
2017. máj. 5. 16:10
 13/19 Gipsz Jakab24 válasza:

Én azt mondom, hogy egyetlen dolog szól az akusztikus mellett és az az ára mivel sokan nagy hévvel elkezdik és az első nehézségnél feladják.Így legalább nem költöttél rá sokat.

Azzal sem értek egyet hogy elektromoson könyebb bármit jónak tűnően eljátszani mert a torzítás elfedi a hibákat.Ha rossz azt hallani lehet.A másik hogy van pár technika amit akusztikuson nem lehet kigyakorolni vagy nem szól jól.Sőt elektromoson nagyobb hangerőn olyan hibákat is észreveszel amit akusztikuson nem.Pl. ha véletlenül hozzáérsz egy húrhoz amihez nem kéne, csak egy kicsit is, az meg fog szólalni és sz,rul fog szólni.Akusztikuson nem vagy észrevehetetlen. A lényeg hogy mindkettön meg lehet tanulni jól meg rosszul is.Hozzáállás kérdése.De...fontos hogy milyen cuccot veszel.Ha a gitár kényelmetlen, az erősítő súg, recseg, fos hangja van vagy csak rosszul van beállítva akkor ez sokat elvesz az élvezetből és elmegy a kedved az egésztől.Ilyen szempontból az elektromos gitár vétel egy összetettebb és drágább dolog.Ezt mérlegelned kell.

2017. máj. 6. 08:14
 14/19 Mojjo ***** válasza:

"Én azt mondom, hogy egyetlen dolog szól az akusztikus mellett és az az ára mivel sokan nagy hévvel elkezdik és az első nehézségnél feladják.Így legalább nem költöttél rá sokat."

Kivéve, ha ilyesmit nézett ki magának :)

[link]

2017. máj. 6. 08:21
 15/19 Gipsz Jakab24 válasza:
Ja kérdezted hogy milyen gitárt javaslunk. Nehéz olcsón jót mondani.Ki lehet jó gitárokat fogni olcsón meg rosszakat is drágán de mindig ki kell próbálni és egy hozzáértővel kell menni.A cortok jók szoktak lenni vagy személyes olcsó kedvencem a johnson. Használtakat keresgélj gsfanatic-on.
2017. máj. 6. 08:22
 16/19 Gipsz Jakab24 válasza:

@Mojjo:

Na igen.A határ a csillagos ég:))

2017. máj. 6. 08:26
 17/19 Waff ***** válasza:

Szerintem az ár semelyik gitár mellett nem szól mint érv. Lehet venni drága akusztikus gitárt is, mint ahogy azt Mojjo kolléga is megjegyezte, igaz az alap, használható elektromosok picivel drágábban kezdődnek mint az alap, használható akusztikusok, de nincs olyan nagyon nagy árbeli szakadék. Pl. újabban felfedeztem a Squier bullet típusú gityókat, remek választás abban az árkategóriában, nem sokkal drágább mint egy szintén belépő akusztikus. Csodákat nem kell várni, de kezdőnek tökéletesen használható, és ez a lényeg.

"Azzal sem értek egyet hogy elektromoson könyebb bármit jónak tűnően eljátszani mert a torzítás elfedi a hibákat.Ha rossz azt hallani lehet" Nem, nem lehet hallani, főleg magas gain-beállításnál. Sem a zizegést, sem a tompán megfogott hangokat nem lehet hallani. Egy rossz barré fogást is remekül "elmos" a torzítás... Próbáld ki egyszer, meghallod miről beszélek.

"A másik hogy van pár technika amit akusztikuson nem lehet kigyakorolni " Mondd már meg légyszi milyen technikákat nem lehet kigyakorolni egy kezdőnek akusztikuson, amit elektromoson igen?

"Sőt elektromoson nagyobb hangerőn olyan hibákat is észreveszel amit akusztikuson nem.Pl. ha véletlenül hozzáérsz egy húrhoz amihez nem kéne, csak egy kicsit is, az meg fog szólalni és sz,rul fog szólni.Akusztikuson nem vagy észrevehetetlen" Ez így van, csak az a bibi, hogy pont fordítva...Akusztikuson egyből meghallod, ha "homok került a fogak közé". Nem bántásból, de...volt már neked bármilyen gitár is a kezedben?

2017. máj. 6. 15:12
 18/19 Gipsz Jakab24 válasza:

Igen volt gitár a kezemben. Én is akusztikussal kezdtem.Végig jártam azt az utat amiről beszélsz.Utólag vissza gondolva semmi hátrány nem ért volna ha elektromossal kezdek...sőt.A srác rock és metál zenét akar játszani.Akusztikussal nem lesz az igazi.A gaint meg nem kell tökig kitekerni és akkor hallja a hibákat is.

Mondjak olyan technikákat amit nem lehet akusztikuson kigyakorolni? Hát nem tudom. Sípoltass meg rajta egy húrt normálisan.Azt nem azon kell megtanulni.

A másik: 30ért veszek egy viszonylag jó akusztikus gitárt.Hol veszel ennyiért elektromost+kombót? Sehol.

Nálam ez a kérdés még mindi a kp-n múlik.

2017. máj. 6. 21:48
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a sok segítséget! :)

Úgy néz ki, hogy elősorban az egyik barátom adja kölcsön a régi igen jó! akusztikus gitárját, aztán majd meglátom mennyire tetszik és hogy megy ...

illetve a gitár pro alkalmazással fogok próbálkozni :) :D

2017. máj. 7. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!