Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi ez a, , Kék Bálna" játék...

Mi ez a, , Kék Bálna" játék (bővebben)?

Figyelt kérdés
Először is, olvastam róla, és próbáltam többet kutatni utána, de csak annyit tudok róla, hogy ebben a játékban már 130 tini meghalt, és hogy már Magyarországon is 2 áldozata lett. Azt tudom még, hogy ez a gyilkos ,,játék" a WK oldalról indult, és első áldozata Rina Palenkova volt. Orosz férfi találta ki 2013-ban, azóta már börtönben csücsül, de valaki(k) már átvette/ték helyette a hatalmat. De mégis mi vezette arra ezeket a tiniket, hogy meghaljanak egy játék miatt? Na és milyen feladatok vannak benne? Hol játszanak és hogyan rajta a tinik a közösségi oldalon? Valaki válaszolna? Köszönöm szépen előre is! ^-^

2017. ápr. 2. 20:35
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
18%
Kedves 8-ás ,te ott voltal ? Ismerted szegényt? Muszáj ahhoz valakinek játszania ,hogy öngyilkos legyen ? A két dolgot csak összehozták szerintem. Feltételezzük ,hogy valós a játék az olyan ember aki ezt elkezdi annál valami nincsen rendben . Mindegy lehetne erről beszélni ,sajnálom az olyan embereket akik ebbe menekülnek ,de megis vetem őket nagyon.
2017. ápr. 5. 17:46
 12/23 anonim ***** válasza:
96%

A két magyar esettel való összefüggésről egyre több oldal hozza le hogy kamu. Időben sem felelnek meg az eseményeknek, és a körülmények sem.

Nem kell mindent készpénznek venni amit a neten terjesztenek, főleg gondolkodás nélkül továbbterjeszteni.

Az egész történet kezd összeesni és lealacsonyul olyan gagyi hoax-szá mint tavaly a Talking Angela a telefon képernyőjén lévő kamerával amin mások téged néznek és elrabolnak... Pont annyi hülyeség volt körülötte mint ekörül.

2017. ápr. 5. 17:49
 13/23 anonim ***** válasza:
98%
Engem az érdekelne, hogy milyen csoportnak, cégnek vagy valaminek van ehhez elég ideje, pénze, hogy nyomozgasson emberek után, akár más országban is és odamenjen és megöljön.Ez annyira abszurd! Ehhez sok pénz kell, hogy egy ekkora szervezetet fenntarts. De nincs benne semmi pénz.
2017. ápr. 5. 18:31
 14/23 anonim ***** válasza:
91%

Ugyan! Ez egy online szekta, amibe sok befolyásolható tini belép , amúgy is elég mas mar ez az y generáció! Online élnek, tinikent mar sok kapcsolaton túl vannak, facebook..kozossegi oldalak..kiakad ha ez cagy az nem jelöli vissza, nem kerül be..stb.

Máshogy élnek. Túl gyorsan. Nem jell mindenhova fel regisztrálni. Nem kell facebook. Van telefon. Talalkozzatok. Járjatok társaságba.

Ha nem vagy mindenfelé regisztrálva, képekkel, nem irod le minden egyes percedet ezekre az oldalakra, akkor ki hogy akadna a nyomodra?

A mai fiatalok, es általában ez a korosztály nagyon könnyen befolyásolható, minden dolgot túlságosan intenzíven, túl bonyolítva elnek meg. (a legtobb ilyen dolog persze teljesen bagatel, amin egy ido múlva ő maga is szégyenkezve röhögni fog saját magán).

De hol vannak a szülők? Manapság mar nem divat nevelni a gyereket!?! Minden rajuk van hagyva.

De a "játék": Egy baromság! Néhány idiota kitalálta, es ugyan ilyen hulyegyerekek folytatják. Fenyegetőznek. (elképzelted, hogy a szomszéd hulyegyerek utasítgat es fenyeget hogy ezt vagy azt meg kell csinálnod?) mégis, ha több ezren tizezren játszanak ezzel, es nem oli meg magát parancsra, mekkora lehet ez a szekta, hogy majd több tizezer embert megkeres a világ minden tajan hogy a családjával együtt kinyirja? Hm? Egy hadsereg?

Ne legyetek butak es naivak! Hé!

(hany arctalan ember fenyegeti egymást a neten, mert össze vesznek valamin???! Ez az internet! Nem kell mindentől becsinálni! Nevetséges!)

Hasznaljatok mar az eszeteket!

2017. ápr. 7. 23:52
 15/23 anonim válasza:
70%

Kedves 14 es

"amúgy is elég mas mar ez az y generáció!"

Igaza van, tényleg más, de egy valamibe nem gondol bele. Mindenki a mai fiatalokat szidja, de abba senki nem gondol bele, hogy a szülő feladata megnevelni a gyerekét. Azért más annyira ez a generáció, mert sok olyan szülő van, aki mindent megvesz a gyerekének, mindent megcsinál helyette. Maga szerint miért szaladgálnak mostanában a kisiskolás, 9-10 éves gyerekek a legújabb telefonokkal, miért engedik meg a szülők ugyan ennek a korosztálynak, hogy regisztráljanak mindenféle közösségi oldalra??? Miért nem tanulják meg a legtöbb alap illemszabályt?? Mert a szülő hagyja, és nem érdekli, hogy mit csinál a gyerek.. Ebből kifolyólag nem csoda, ha a szülő se veszi észre, ha egy gyereknek ilyen hajlamai vannak...

Ez az én véleményem, üdv az y generációbol!!

Kérdező!!

Annyit tudok róla én is körülbelül, mint maga. De remélem, hogy ez is csak egy ilyen hülyeség. Ha igaz is ez a sok hozzá köthető dolog, szerintem ez a fenyegetés, hogy ha valaki nem öli meg magát, akkor megölik őt is és a családját is, csak egy fenyegetés, mint ahogy az előttem szólók is mondták, nem fognak egyenként megkeresni senkit. De az se normális, aki kipróbálja ezt a "játékot"..

2017. ápr. 8. 11:54
 16/23 anonim ***** válasza:

Kedves 15-ös válaszoló. Először is nem magázódunk az interneten mert az sokkal személytelenebbé teszi a társalgást meg egyébként is a netikett szerint csak tegeződés van a fórumokon.

Másrészt a mai fiatalok az interneten élik az életük nagy részét és ezért kellene segíteni őket,hogy tudatosan és felelősséggel használják.

Ez a kék bálna baromság nem igaz, csak felkapták a témát és úgy terjed mint egy számítógépes vírus. Az a legnagyobb kár hogy senki nem tanítja meg nekik hogy meg tudják különböztetni az interneten lévő hasznos információkat a szennytől és a félreinformálástól.

De ez a felnőttek nagy részének sem megy, úgyhogy nem csodálkozom hogy ennyi hülyeség terjed online.

2017. ápr. 8. 15:11
 17/23 anonim válasza:

Aki ilyen belemegy,az nem rendelkezhet magas IQ-val !!

Mint embert sajnálom, de egyébként megérdemli,mert egy agyhalott !! Az ilyen megérdemli a sorsát ..

2017. ápr. 8. 21:57
 18/23 anonim ***** válasza:

15-os válaszoló:

Idezek az írásomból, talan nem olvastad végig

" de hol vannak a szülők? Manapság mar nem divat nevelni a gyereket!?!" (ha nem is idéztem pontosan..)

Ugyan errol beszéltem, mint amit írtál. Szóval most vakarom a fejem, hogy miért nekem válaszoltad, amit válaszoltál, miközben en is ugyan errol (is) "beszéltem"?!

Vagy vmi fogalomzavar lehet. Nem tudom.

2017. ápr. 11. 16:48
 19/23 anonim ***** válasza:

Itt is virágzik az áldozathibáztatás, látom. Áldozathibáztatók, nézzétek meg ezt a videót, és gondolkozzatok el:

https://www.youtube.com/watch?v=0Y45tFSG_Pc

2017. ápr. 12. 21:35
 20/23 ofichannel3 válasza:
Az elején nem olyan dúrva feladatok vannak,a közepén az van h karcolj valamit a kezedbe, az utolsó az h legyél öngyilkos.Én azt is hallottam h ha nem csinálod meg a feladatokat akkor megzsarolnak azzal h megölnek a családoddal együtt.A gyerekek azért csinálják mert nem bírják az életet.
2017. ápr. 18. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!