Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Megéri papnak tanulni?

Megéri papnak tanulni?

Figyelt kérdés
Mármint nem abban az értelemben, hogy sokat lehet-e keresni vele, hanem abban, hogy segíthetsz az embereken, kiszolgálhatod a szentségeket stb. Nem rossz az, hogy nem lehet se feleségem, se gyerekem? Nem magányos élet ez?

2017. jan. 4. 20:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
szerintem nagyon rossz, nem eleg hogy feleseged nem lehet meg baratnod se, szexelni se szexelhetsz, pont az legjobb dolgot veszik igy el az eletedbol.
2017. jan. 4. 20:37
 2/13 anonim ***** válasza:
Az ember nem azért lesz pap, mert "megéri", hanem azért, mert úgy érzi, erre hívja őt Isten. Van, aki úgy érzi, a papság kárpótolja őt mindazért, amiről le kell mondani. Sajnos nem minden pap ilyen szerencsés.
2017. jan. 4. 20:43
 3/13 anonim ***** válasza:

A papok egy jelentős része homoszexuális, így nekik ez megfelel, másik része meg szeretőt tart. Nagyon kevés aki tényleg szex nélkül él, azok egy része egy idő után nem bírja, beleszeret valakibe, és "kiugrik". A legkevesebb az, aki tényleg nő (illetve fiúk) nélkül él. Naiv vagy, barátom.

Rövid úton kiábrándulnál a hitből és segítőkészségből, ha látnád, mit művel a papok többsége.

Ahhoz, hogy segíts másokon, nem kell papnak menned. Az Isten és ember között az Szent Lelken és Jézus Krisztuson kívül úgysem kell más közvetítő.

Mivel eleve felmerült benned a magány lehetősége, így valószínűleg számodra jobb lenne ha találnál egy rendes lányt, és családot alapítanál vele. Persze a világban is lehet egyedül, de mégsem magányosan élni. Végül is nem kötelező a házasság. Teológia helyett meg inkább a Biblia forgatását ajánlom. A teológiai iskolák nagy része hitetleneket nevel. Számos ismerősöm járt különféle teológiákra, tudom miről beszélek.

2017. jan. 4. 20:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Református papnak lehet családja. Egyébként ez a személyes véleményem,de amikor Isten megteremtette az embereket az volt az első dolog amit mondott nekik, hogy szaporodjatok, sokasodjatok. Tehát a cölibátussal szerintem szembe mennek azzal a céllal, amivel az ember meg lett teremtve. :D
2017. jan. 4. 21:01
 5/13 anonim ***** válasza:
#4-es! De akinek azt mondta, hogy "Jöjj, kövess engem!", annak még azt sem engedte meg, hogy elbúcsúzzon a családjától.
2017. jan. 4. 21:11
 6/13 anonim ***** válasza:
Tehát volt családja?
2017. jan. 4. 21:15
 7/13 anonim ***** válasza:
Volt. Apja, anyja.
2017. jan. 4. 21:16
 8/13 anonim ***** válasza:
Jó, de mi lett utána? Remete életet élt?
2017. jan. 4. 21:23
 9/13 anonim ***** válasza:
A papság nem egyenlő a remeteséggel, sőt. Egy papnak saját családja nem lehet, de pont azért nem, hogy a teljes életét a lelkipásztori munkájára (a rábízott juhokra) tudja fordítani.
2017. jan. 4. 21:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez már csak belemagyarázás. Nyilván való, hogy az embernek rossz, ha nincs családja.
2017. jan. 4. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!