Ha más szakról mentél át orvosira, hogyan élted meg mindezt?
Figyelt kérdés
Ez volt az első félévem biológia szakon, és most jöttem rá, hogy ez nagyon nem nekem való, nem a tanulással volt a bajom (sőt, szerintem kevesebb tanulás kellett, mint gimi utolsó évében), csak nem szeretném ezt csinálni, nem élvezem, kutató sem akarok lenni, semmi értelmét nem látom már a szakomnak.. Most tudatosult bennem, hogy orvosira kellett volna jelentkeznem, mert már évek óta vonz, csak kémia helyett a földrajz érdekelt jobban, sajnos ebből emelteztem, pedig egy 88% kémiával mennyivel jobban járnék.. Most elkezdtem kémiázni, de nem vagyok olyan biztos magamban, hogy 4 hónap alatt tudnék egy 80%-os emelt kémiát írni (a bioszom 90 lett emelten). Arra gondoltam, hogy 1 év alatt dolgozhatnék, és akkor ezt az egy már elhasznált félévemet abból a pénzből ki tudnám fizetni (másfél millió kb. ugye egy félév orvosin), meg szerezhetnék nyelvvizsgát is. Azt sem tudom, hogyan álljak a család elé, és valljam be, hogy ez a szak nekem nem jó, és másikra szeretnék menni.. Tudom, hogy az orvosi messze nem könnyű pálya, rengeteget kell tanulni, sokat kell dolgozni, a fizetés sem annyi, amennyi járna, de érzem/tudom, hogy ezt az utat akarom járni, gyógyítani, segíteni akarok az embereken, minden hátrány ellenére is.2017. jan. 1. 15:20
1/2 anonim válasza:
Mielőtt orvosira mennél, ha már tudod, hogy nem a biológia a te szakod... jövőd.. akkor javaslom, menj el egy kórházba dolgozni pár hónapot! A tapasztalat eldönti, hogy tényleg neked való-e vagy sem... Kémia emeltet 4 hónap alatt 80% körülire felhozni, ráadásul, ha jól veszem ki, fakultációra sem jártál belőle... enyhén szólva olyan, mint megmászni a Himaláját... nem lehetetlen, de ... szóval javaslom, próbáld ki magad egy kórházban! :) Ha ez a te utad, onnan már tudni fogod, néhány hónap alatt rájössz, hogy bírod-e a dolgot, vagy sem. Ha igen, még a kémiához is nagyobb lesz a motivációd, tapasztalat... ;)
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, szívesen elmennék dolgozni egy kórházba, de nem hiszem, hogy egy sima érettségivel felvennének. :\
2017. jan. 5. 11:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!