Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik jobb a windows vista...

Melyik jobb a windows vista vagy a windows-7?

Figyelt kérdés

2016. dec. 18. 19:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Hát, amennyire értek hozzá (nem vagyok se fejlesztő, se informatikus), első perctől kezdve baj volt az akkuval, azonnal lemerült. Nem bírt félórát sem. Akkor az a valószínű, hogy a HDD-t is ez tette tönkre? A rossz szériát elismerte a szervíz is. Most csak Free DOS van rajta, de majd az ünnepekben Windows 8.1 kerül rá, nem 10.
2016. dec. 23. 22:37
 12/12 2*Sü ***** válasza:

> Akkor az a valószínű, hogy a HDD-t is ez tette tönkre?

Ezt a kérdést passzolnám. Programozó vagyok. Úgy vagyok a hardverrel, mint az asztalos a fúrógéppel. Használja. Tudja mire képes, mire nem, több dolgot ismer a különböző fúrógépekről, fúróhegyekről, márkákról, mint egy laikus, de ő nem fúrógép szerelő, nem tudja megmondani, hogy mitől romlott el.

> de majd az ünnepekben Windows 8.1 kerül rá, nem 10

Ez így korrekt. Ha neked az jobban megfelel, telepíts rá azt. Anno az XP-re való átállással én is sokáig kivártam, mert volt a Windows 98-nak néhány olyan kevésbé ismert funkciója, ami az XP-be nem került be, én meg nagyon használtam. De idővel megszoktam ezek nélkül élni. A Vistáról meg azért váltottam nehezem, mert volt egy olyan laptopom, aminek volt egy kis PCMCIA slotba dugható tárirányítója, ami csak Vista alatt működött, Windows 7-re nem írták rá meg a meghajtóprogramot.

Ergo adott esetben lehet racionális oka, ha valaki ragaszkodik a régebbi Windowshoz. Adott eseten lehet emocionális, érzelmi oka is, bár erről írtam, hogy mi ezzel a komoly gond az informatikusok oldaláról. Ez egy dolog. De egészen más általánosságban és objektíven megítélni két Windows változatot, és nem korrekt azt mondani, hogy a régebbi jobb, mint az új. A legtöbb átlagos felhasználó az operációs rendszernek csak egy nagyon felszínes képét látja, a dizájn elemeket, pedig ez a legkevésbé fontos. Hasonlóan, mint egy autó esetén egy „utas” csak a karosszériát látja, a belső teret, pedig az autók összehasonlításánál sokkal fontosabb szempontok vannak, mint a motor, mennyi fogyaszt, mennyire gyorsul, mennyire biztonságos, stb… Persze egy utast mindez nem érdekli, ő csak utazik, nem vezet, nem szerel, nem tervez autót. És nem is kell, hogy érdekelje.

Tehát anno én is maradtam a Windows 98 mellett az XP helyett, de ismertem az XP-t is, és jobbnak tartottam. Csak az én speciális igényeimnek a Windows 98 jobban megfelelt, de nem én vagyok az összehasonlítás mércéje. A Vistánál is kitartottam, pedig utáltam, örömmel telepítettem volna Windows 7-et, csak ennél fontosabbnak éreztem a távirányító használhatóságát. Ez meg amúgy sem a Microsoft sara volt, hanem annak a laptopgyártónak a sara, aki magasról tett a régebbi modellek drivereinek frissítésére.

2016. dec. 24. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!