Diszkalkuliás vagyok de a tanár leszarja, mit tegyek?
Ha nem osztályozhat, mégis minek kellene több időt hagyjon bármire?
Én se hagynék, főleg miután kb. minden századik diszkalkuliás valódi diszkalkuliás, nem csak agyat játszik, mert segghülye az alapvető logikához.
A tesóm gyerekénél is ezt állapították meg.
Én meg azt állapítottam meg, hogy amikor olyan dologról van szó ami érdekli, akkor nincs semmi baja.
Az iskolában jelezték hogy a "tünetek" egyértelműek.
Vannak játékok és kaják amit szeret, olyan feltételeket állítottam, amely különböző feladatokon keresztül vezet, érdekes módon olyankor nincs semmi gond.
Ha ugyanaz van a házi feladatban, akkor pedig van.
Iskolai feladatban nem mennek bizonyos dolgok, de ugyanaz egy számítógépes játéknál szemrebbenés nélkül jó eredménnyel jár.
Egy lámpát kellett volna felszerelni egy polcra, megkértem hogy mérje meg a mérőszalaggal, elegendő hely van-e? Nem sikerült.
Aztán megkértem, hogy mérje meg, 2 pizzás doboz elférne-e a polcon, ha azok 40 centisek. Akkor meg tudta mérni. :)
De ahogy magamra visszatekintek, annak idején nálam a tanár is nagy szerepet játszott. Volt egy szigorú, hangos és gyerekszemmel ijesztő tanár, ahol mindig szorongtam a feladatok miatt. Helyette jött egy másik, aki kedves, magyarázó, interaktív és szórakoztató volt, öröm volt hallgatni és nem azon kaptad magad hogy mindjárt elalszol ha még egy percig beszél, hanem azon, hogy ez nagyon jó, miért nem volt ilyen eddig? Ez marha sokat számít.
Nem éri meg. Tanulni éri meg. Nincs olyan foglalkozás, amely ne igényelné a számolást. Halásznak, juhásznak, kőművesnek, történésznek egyaránt szüksége van matematikára, különben azt sem tudja, mi van előtte, mit is lát.
A dolgok nem csak úgy vannak a világban és kész, hanem mindig konkrét mennyiségben jelennek meg. Soha sem fagylaltot eszel, hanem 2 gombóc fagylaltot eszel ( vagy hármat, négyet, amennyit éppen rendeltél).
2*2 kérlek szépen 4. Ne oktass te ki! Nem kamu a papír, hülye lennék ha hamisítanék.
De mindegy! Már meg van OLDVA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!