Melyik névnél döntenétek? Lolita vagy Lolli
A Lolli nekem nagyon tetszik:) A csengése, a hangzása.
Olvastam én is egy fórumon, hogy amerikában a kisfiúk kukacát hívják így, de aztán tovább olvasva kiderült hogy téves.
Talán ennél maradok.
> Nekem is van Lolita ismerősöm, de ő imádja.
A Lolita név ettől függetlenül lehet cikizés tárgya. Nem mindenkinél, de az ismerősödnél éppen nem lett az, de másnál lehet az, nagyobb eséllyel, mint más nevek esetén. Ez olyan, hogy aki piroson megy át a zebrán, azt nem mind üti el az autó. De néhányukat igen, és nagyobb eséllyel, mintha zöldben mentek volna át.
> A Lolli nekem nagyon tetszik
Jó, de te nem magadnak választasz nevet, hanem a gyerekednek. Neki kell leélnie az általad választott névvel egy életet, neki kell, hogy tetsszen. Pl. ha a becenevem – Süsü – anyakönyvezhető név lenne, akkor nekem tetszik ez a név, hiszen 10 éves korom óta hívnak így, megszoktam, akik ismernek igazán, azok számára a pejoratív jellege kikopott, és így nekem nincs vele bajom. Szándékosan választom például az interneten is becenévként. De a gyerekemnek? Neki nem adnám névként, mert ő más – számomra még ismeretlen – közegben fog felnőni, és esélyes, hogy a név cikizés tárgya lenne.
Én biztos, hogy valami olyan nevet választanék, aminek nincs negatív irodalmi, filmes, egyéb kicsengése, illetve ami klasszikusabb és/vagy gyakoribb név. Pl. Anna, Éva, Dóra, Nóra, Virág, Lilla, Petra, Eszter, Katalin, Luca, Viktória, Regina, Veronika, stb…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!