Ha valaki megtámad az utcán, de még mielőtt megütne és én egyből sokkolóval leterítem az önvédelem?
Az elektromos sokkoló - mint közbiztonságra különösen veszélyes eszköz - birtoklásáért mindenképpen elővesznek, de amiatt ne fájjon a fejed.
Inkább azon aggódj, hogyan bizonyítod a védelem jogosságát, ha te támadsz... Mert ha a bíróság nem látja jogosnak a védelmi helyzetet, akkor nagyon ráfaragsz.
"curva jo az ember mar meg se vedheti magat ebben a tetves orszagban"
De igen, azonban ennek vannak legális módszerei is. Az, hogy - kicsit sarkítva - élet kioltására alkalmas eszközzel rátámadsz valakire, mert feltételezed, hoyg esetleg lehetséges, hogy bántani akar, az nem önvédelem.
Egyébként ha én meg akarok ütni valakit, akkor fel vagyok rá készülve, hogy védekezni fog. És egy sokkoló egy szakavatatlan kézben nem lesz elég ahhoz, hogy megállítson. A kérdező kezéből kiütik a sokkolót, és már el sem tud szaladni, mert elkapták a grabancát, és a sokkkoló miatt feldühödött támadó, aki esetleg csak egy kokit nyomott volna a fejére, most addig fogja rugdosni, amíg mozog.
Értem én, hogy ti legszívesebben lézerkardot és atombombát hordanátok önvédelmi célra, de ez nem igazán bölcs dolog. Nem értetek hozzá, nem vagytok jártasak a használatában, ellentétben a támadóval, aki pillanat alatt elveszi, és máris fel van fegyverkezve - általatok.
Nem véletlenül ajánlott a gázspré, a riasztófegyver, a sziréna (nem tudom, minek hívják magyarul, nagy hangerővel visító kis cucc) és a futás önvédelem esetére. Sokkal nagyobb az esély a túlélésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!