Csak engem bosszant, hogy különböző kft-k, meg cégek stb. hívogatnak a reklámjaikkal? Miért nem tiltják meg az ilyesmit? És honnan szerzik a számomat?
Engem is idegesített, főleg, amikor én nem voltam otthon, és a nagyon idős nagyszüleim vették fel a telefont. Szegények semmit sem értettek az egészből.
Én titkosítottam a számom, a telefonkönyvben sincs, és kérésre sem adják ki. Azóta majdnem megszűntek az ilyen hívások, de még így is előfordul, hogy hívnak hülyeségekkel, de ritkán. Nagyon oda kell figyelni, ha pl. a telefontársaságnál bármilyen szerződésmódosítást eszközölsz, ugyanis a sok papír között valahol el vannak dugva az ilyen kérdések, hogy hozzájárulsz-e telefonszámod üzleti célú felhasználásához. Ha nem jelölöd be, hogy "nem", akkor máris szabad az út az ügynököknek. És akkor ott vannak az utcai kérdezőbiztosok, akik persze telefonszámot kérnek, hiszen épp ez a rejtett céljuk, hogy utána zargathassanak "kihagyhatatlan" lehetőségekről..
Ja, és szerintem azért jönnek rejtett számról az ilyen hívások, mert nem fővonalról, hanem mellékállomásról kezdeményezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!