Van rá esély, hogy nyomozó legyek?
Eddig műszaki pályán gondolkoztam, de egyre inkább a bűnűldözés foglalkoztat.
A jegyeimmel nincs gond, 4-es, 5-ös tanuló vagyok, de testnevelésből fel vagyok mentve, ennek semmi egészségügyi oka nincs!
De a testalkatom vékony, nem vagyok egy vasgyúró.
Mi kell ahhoz, hogy nyomozó legyek, illetve ha nyomozó leszek van rá esély, hogy Amerikában is dolgozhassak?
Amúgy 174cm magas vagyok, és 61kg.
# 1/2 Időpont ma 09:21
Ha nem értesz hozzá minek terjesztesz butaságot?!
A RSZK-i, vagy a NKSZE Rendészeti kar elvégzése után azonnal lehet valaki nyomozó. Legfeljebb nem központi, hanem kerületi szervezeti egységnél.
Mind a megfelelő tanintézeti felvételnél, mind utána komoly fizikai feltételek vannak. Az iskola elvégzésének is feltétele az előírt fizikai állóképességi szint elérése, és utána, már a hivatásos szolgálat alatt, évente van fizikai felmérő, aminek sikertelensége esetén hat hónap felkészítés, és ismételt felmérés - ha az sem sikerül akkor leszerelnek alkalmatlanságra hivatkozva.
Az "emberi lényem," pedig inkább egy Mekis munka, vagy egy gyári gyártósori meló csökkentené "nullára".
# 4/4 Időpont ma 10:17
"Minimális rendőr végez rendőrtiszti főiskolát."
Az a "minimális" kb. minden harmadik rendőrt jelent.
"2014-ben 36 887 fő hivatásos szolgált a
rendőrségnél, 25 281 fő tiszthelyettesi, 11 606 fő tiszti rangban."
"Amúgy meg akit lehet átengednek nem szívóznak alkalmasságin, mert így is kevés a rendőr."
Badarság.
Mind a rendészeti szakközepek, mint a NKSZE Rendészeti kar éves kibocsátó kapacitása adott - mindegy hányan jelentkeznek, nem vesznek fel több jelentkezőt az előre meghatározott létszámnál.
Ráadásul a túljelentkezés kb. háromszoros, és bőven van lemorzsolódás is.
A hozzászólásod többi része szót sem érdemel, akkora elfogultságról és tudatlanságról árulkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!