Ilyenkor mi a tehendő?
Segítségeteket kérném, mert én ezt nem értem és még soha nem intéztem ilyesmit :(
Nos,az a helyzet,hogy én 2013-ban beiratkoztam Pestre egy esti iskolába.Azóta nem volt ezzel semmi probléma,kb 2 éve Egerbe költöztem.(egyébként 19 éves vagyok és nincs jövedelmem).Most kaptam a héten egy levelet a navtól,hogy 2014-től szerintük én nem vagyok jogosult egészségügyi ellátásra,és ki kellett töltenem egy mellékelt nyilatkozatot,emellett az iskolámtól eredeti igazolásra,valamint érvényes diákigazolványra volt még szükség.Tegnap be is vittem személyesen a nyilatkozatot kitöltve,a diákommal együtt,és mondtam,hogy ahhoz ,hogy az igazolást elhozzam az iskolámból,egy hónapra lenne szükségem,mivelhogy Pesten van a suli én meg Egerben lakom..Erre azt mondta az ügyintéző,hogy ha esti iskolába járok,akkor magamnak kell fizetnem a tb-t,mert az esti tagozat nem támogatja...ezt én nem tudtam és nagyon megdöbbentem..Aztán mondta,hogy ha szociálisan rászorult vagyok(pontosan nem tudom,hogy ez miket foglal magában),akkor a járási hivatalban kell kérelmeznem,de nem biztos,hogy fognak támogatni..Na most,ha nem,akkor ugye nekem nem kell visszamenőleg 2014-től mindent visszafizetnem? Egyébként azóta tán 2-3 szor vettem igénybe szolgáltatást..ilyenkor mi a helyzet?
És nekem amúgy az sem lenne baj,ha megszűnne a tb-m mert nem tartom fontosnak,hogy lgyen,csak visszamenőleg ne kelljen fizetnem.
A SEGÍTSÉGET ELŐRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!