Ha egy topjoy kupakkal vágdosom magam akkor az el fog fertőződni? Ne aggodjatok meg van rá az okom.
ha utólag fertőtleníted nem, ez magától értetődik
ha valakit baleset ér se setril dolog vágja meg, jó cucc a betadine
Nekem is ez volt, csak kupakhoz tudtam használni, figyeltem a higiéniára, ne hogy elfertőződjön, de életemben először (több ezer önsértés után mindenféle koszos eszköz után) ez az egy pont elfertőződött, csúnyán, minden nap 4-szer kellett kötözni, kezelni, és kb 3 hónap alatt gyógyult.
Tévhit hogy a betadine mindenre jó sajnos, mert kórházban csináltam, és ott egyből lekezelték, mégis elfertőződött. Undorító, hólyagos gennyes dolog lesz belőle, és baromira féltem a második hét után hogy ebből amputáció lesz. Szóval vigyázz, a kupakot nem tudod teljesen sterilizálni, max ha a szokásos forró vízben kifőzöd, de ahogy az ismeretes, minden steril lehet addig, míg a levegővel nem érintkezik. szóval vigyázz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!