Üdv! Lehetséges? Elméletileg, szerintem kivitelezhető, és használható lenne. Szerintetek ez lehetséges? Vagy egyszer az lesz?
Természetesen próbálkoznak vele, már jó ideje lecsaptak az ötletre.
De a jelenlegi technikai fejlettségünkkel ez lényegében kivitelezhetetlen. Gondolj bele. Az egy dolog, hogy az emberi izommozgást továbbítani lehet a gépnek, de a SAO ennél jóval összetettebb volt. Képzeld el, mennyi veszéllyel járna az AGYADDAL felkapcsolódni a netre. A gépekkel is elég ijesztő dolgokat tudnak művelni a vírusok, hát még az elmével. De talán a legmegvalósíthatatlanabb részlet azok az érzékek gépesítése lenne. A mai technikával mégis hogyan óhajtasz olyan pontos érzékelést géppel kialakítani, amivel szt érzed, ami nincs? Például egy virág illata a virtuális világban? Vagy egy érintés? Mi több, egy csók (mert az is ment ám Kiritoéknak)?
Erre a VR-es dologra várni kell még jónéhány évtizedet.
Nem tudom, hogy egyre gondolunk, a többi hozzászólót és a linket meg se néztem, de szerintem lehetséges.
- agyi aktivitás megfigyelése - pipa
- agyi "funkciók térképe" - pipa
Így az irányítás is pipa
Szerintem az, hogy "visszacsatolás" is legyen, vagyis ne csak kifele áramoljon az infó, hanem befelé is, az is kezd "pipulni". (szójáték) Ennek nyilván vannak fokozatai, de eleinte éppen lenyűgözi az embereket az agyi vagy szem... irányítású játék, hogy nem okoz ez csalódást.
A játékmenetben meg az lesz, hogy nem az agyaddal bénítják le a valódi tested, hogy ne tudjon játszani - ha ilyen lenne szerintem a kutya se venné, mert tartanának az utó- és mellékhatásaitól. Egyszerűbb a "sérüléseket" úgy kezelni, hogy az agyból kijövő irányításokat a számítógép leszabályozza, így a Sérült kéz nem mozdul, a fáradt test gyengébb, vagyis ugyanolyan intenzitású irányításra sokkal gyengébb a virtuális világban...
Ha lesz olyan audióvizuális környezet, ami ezt a virtuális világot az agynak hitelessé tudja tenni, akkor szerintem képes lesz arra, hogy "alkalmazkodjon" feldolgozza, hogy mire képes, és mire nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!