Franciát, spanyolt, olaszt tanulók! Melyiket válasszam második nyelvnek?
Szia, ugyan olaszt soha nem tanultam, de feles osztály voltunk anno gimiben és MINDEN olaszos utálta a nyelvet.
Ez nem azt jelenti ,hogy az nem egy szép, vagy jó nyelv, de nálunk senki (kb 20 fő) nem szerette.
Én a spanyolt akarom majd elkezdeni valamikor, ha az időm engedi, angol után talán az az egyik leg egyszerűbb.
A francia nyelv nekem személy szerint nem tetszik, olyan krákogós, horkolós, tüsszentős nyelv.
Én spanyolt tanultam illetve tanították középsuliban.
Nem egy bonyolult nyelv nekem könnyen rá állt az agyam. Az angolhoz hasonlóan van egy rakatnyi igeideje és ebben a nyelvben majdnem minden szónak van fiú és lány alakja. A személyes névmásnak megfelelően minden igének különböző alakjai vannak szóval nem merül ki annyiban hogy ha it she he akkor kap egy s toldalékot hanem minden alkalommal változik az ige. Pl a dolgozni ige a trabajar : trabajo trabajas trabaja trabajamos trabajáis trabajan. De ennek is megvan a maga logikája meg azok a formái ahol nincs logika.
Alapvetően szerintem egy nagyszerű nyelv csak nálunk rossz volt a tanár hozzáállása és az enyém is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!