az leírhatatlan!
Ha szeretnéd megtapasztalani akkor ne habozz :D
Olvasd el:
Feldmár András. Szabadság, szerelm
Vekerdy Tamás. Jól szeretni
"Nem az, amikor ihatsz a sörömből, hanem ha megteszed, nem váglak képen érte."-Vidman
Amúgy szerintem az az, amikor nincs feltétele a ragaszkodósnak és odaadásnak a másik ember, fogalom,tárgy,bármi felé.
Ilyen mondjuk normális esetben a szülő-gyerek kapcsolat.
Vannak elmeháborodott szülők, de a normálisaknál így megy.
Vagy a testvéreknél.
De szerelemben nincs ilyen, talán még barátságban van.
Ami a nem emberit illeti, a kedvenc csapat, vagy kedvenc illat ami érzésekkel kapcsolható össze talán.
Két lélek egy dobbanás:) Szerintem ez nagyon cuki megfogalmazás...
De engedd meg, hogy a Bibliát felhasználjam, Jézus nélkül:
Korinthusbeliekhez írt I. levél 12. rész
12. Mert a miképen a test egy és sok tagja van, az egy testnek tagjai pedig, noha sokan vannak, mind egy test, azonképen a Krisztus is.
13. Mert hiszen egy Lélek által mi mindnyájan egy testté kereszteltettünk meg, akár zsidók, akár görögök, akár szolgák, akár szabadok; és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg.
14. Mert a test sem egy tag, hanem sok.
15. Ha ezt mondaná a láb: mivelhogy nem kéz vagyok, nem vagyok a testből való; avagy nem a testből való-é azért?
16. És ha a fül ezt mondaná: mivelhogy nem vagyok szem, nem vagyok a testből való; avagy nem a testből való-é azért?
17. Ha az egész test szem, hol a hallás? ha az egész hallás, hol a szaglás?
18. Most pedig az Isten elhelyezte a tagokat a testben egyenként mindeniket, a mint akarta.
19. Ha pedig az egész egy tag volna hol volna a test?
20. Így azonban sok tag van ugyan, de egy test.
21. Nem mondhatja pedig a szem a kéznek: Nincs rád szükségem; vagy viszont a fej a lábaknak: Nem kelletek nékem.
22. Sőt sokkal inkább, a melyek a test legerőtelenebb tagjainak látszanak, azok igen szükségesek:
23. És a melyeket a test tisztességtelenebb tagjainak tartunk, azoknak nagyobb tisztességet tulajdonítunk; és a melyek éktelenek bennünk, azok nagyobb ékességben részesülnek;
24. A melyek pedig ékesek bennünk, azoknak nincs erre szükségök. De az Isten szerkeszté egybe a testet, az alábbvalónak nagyobb tisztességet adván,
25. Hogy ne legyen hasonlás a testben, hanem ugyanarról gondoskodjanak egymásért a tagok.
26. És akár szenved egy tag, vele együtt szenvednek a tagok mind; akár tisztességgel illettetik egy tag, vele együtt örülnek a tagok mind.
27. Ti pedig a Krisztus teste vagytok, és tagjai rész szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!