Munkajogászok válaszát várom!?
Üdv!
A következő lenne a probléma: dolgozok egy cégnél, ahol munkaidőn belül céges autóval okoztam egy balesetet, a cég kifizette a károsult költségeit, egyebeket, de én most oda kezdek jutni, hogy fel szeretnék mondani, ő rámvarhat valamit ebből? Munkaszerződést nem írattak velem alá, hiába kértem többször is, be vagyok jelentve, csak szerződésem nincs.
Mivel eddig semmit nem írtál alá,ezután se tedd!!!!
Gyakorlatilag te nem is dolgoztál ott így felmondáskor sem kell/szabad aláírni semmit!
ez hatalmas hiba. mi az, hogy nincs szerződésed? honnan tudod, hogy milyen feltételekkel dolgozol a cégnél, miért hogyan felelsz? így nem csak a kötelezettségeid tisztázatlanok, hanem a jogaid is.
lehet, hogy be vagy jelentve, de vajon milyen munkakörre, hány órában, milyen fizetséssel?
ha nincs szerződésed, mit akarsz felbontani?
a balesetről milyen dokumentumok születtek, mit írtál alá a balesettel kapcsolatban, jegyzőkönyvekben szerepel, hogy te okoztad a balesetet, mi a szereped benne, stb?
most, hogy ez a helyzet kialakult, már tényleg ne írj alá semmit. pláne olyasmit ne, amit visszadátumoznak, hogy visszamenőleges hatályú legyen.. nagyon gondosan olvass el és őrizz meg mindent, amit eléd tesznek és/vagy alá akarnak veled íratni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!