Kaptam egy pólót születésnapomra, és nem engedik visszacserélni, arra hivatkozva, hogy kimostuk a pólót, holott ilyenről szó sincs, hogy tudom ezt bizonyítani?
már letelt az egy hónap (bár nem tudom pontosan ez mivel jár) és azt mondta a boltos, hogy egyébként sem kötelezi őket jogszabály a visszacserélésre. Nyilván azt érezheti a pólón, hogy szekrényben tároltuk, ezt mondtam is a boltosnak, de hajthatatlan volt. Gondoltam utánanézek a jogszabályoknak, de nem jártam sikerrel sajnos.
Remélem tudtok segíteni, köszönöm előre is!
ha már a személyeskedésnél tartunk, javaslom az előző hozzászólásom értelmezésre inkább. Egyértelmű, hogy már nem azzal a pólóval kapcsolatban kérdeztem, de legalább ismét igazolódott, hogy itt deviáns személyek segítségére lehet számítani.
Ettől függetlenül köszönöm az elfajzás előtti válaszokat
Neked hobbid a pólók visszavitele? Szerethetnek a boltosok.
Teljesen mindegy, hogy a kérdésben szereplő pólóról van most szó, vagy közben egy másikra váltottál.
Korábban már írtam, hogy a fizetés pillanatától megszűnik a cserebeléshez való jogos.
#7: "A 8 nap az internetes vásárlás esetére vonatkozott, az emelkedett most 14 naptári napra. De ha neten rendel a vevő, de boltban veszi át, arra már nem vonatkozik."
Ezzel sok bolt trükközik, pedig nem így van. Ha neten rendelted, a 14 napos elállási jog megillet. Csak a rendelés módja számít, az átvételé nem, ha felhívod a fogyasztóvédelmet, ők is ezt mondják majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!