Kaptam egy pólót születésnapomra, és nem engedik visszacserélni, arra hivatkozva, hogy kimostuk a pólót, holott ilyenről szó sincs, hogy tudom ezt bizonyítani?
már letelt az egy hónap (bár nem tudom pontosan ez mivel jár) és azt mondta a boltos, hogy egyébként sem kötelezi őket jogszabály a visszacserélésre. Nyilván azt érezheti a pólón, hogy szekrényben tároltuk, ezt mondtam is a boltosnak, de hajthatatlan volt. Gondoltam utánanézek a jogszabályoknak, de nem jártam sikerrel sajnos.
Remélem tudtok segíteni, köszönöm előre is!
csak addig volt rajtam, míg felpróbáltam ésazért volt nálam ilyen sokáig, mert csak mst kaptam meg a szülinapomra.
Köszi a választ.
Akkor sem kellene cserélnie, ha kifizetted, elléptél a pénztártól egy lépést, s viszed azonnal vissza.
Semmiféle cserekötelezettség nincs sem határidős, sem határidő nélküli.
Internetes vásárlás esetén van olyan lehetőség, hogy 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól, mégpedig indoklás nélkül. A visszaszállítás költsége ilyenkor a vevőé.
A cserélgetés csakis azért lehetséges (méret, szín), mert a válság még mindig tart, ha kisebb is. Ha a visszavett terméket újra el lehet adni teljes áron, akkor belehetnek egy ilyen cserébe. Mégpedig azért, mert remélik, a vevő nem marad el, ha ragaszkodnak a szabályokhoz. A másik pedig az, hogy az elégedetlenkedő mindig sokkal hangosabb (szó szerint és átvitt értelemben is), mint az elégedett.
Értem, köszönöm sezépen a felvilágosítást.
Akkor az a lehetőség sem előírt, hogy 3 napon belül visszaadják a termék árát? Mert egy ilyen manővert szeretnék ma meglépni.
Évek óta nincs ilyen. (Legalább 3, de inkább több.)
A 8 nap az internetes vásárlás esetére vonatkozott, az emelkedett most 14 naptári napra. De ha neten rendel a vevő, de boltban veszi át, arra már nem vonatkozik.
Ennek a lehetőségnek az az értelme, hogy a vásárlás átvételkor találkozik elsőként a termékkel. A részletes, pontos termékleírás, csúcsminőségű, profi stúdióban készült termékfotó sem tudja pótolni azt, amikor élőben látod, meg tudod fogni, körbejárni, ruhánál próbálni.
Ezért, s csakis ezért van a webáruházaknál ez a 14 nap.
Én a magam részéről kiszállok, mert valami gondjaid vannak a szövegértelmezéssel. Nincs már mit leírni.
Meg egyszer már el is hajtottak, ahogyan írod.
Tegyél, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!