Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tegyek a rajzolásommal?

Mit tegyek a rajzolásommal?

Figyelt kérdés

Hát hogy is kezdjem...Imádok rajzolni az az álmom hogy egyszer olyan jó leszek hogy saját mangát rajzoljak, kb ovi óta rajzolok akkor még külön féle rajzfilmszereplöket amik akkor mentek a tv be és tetszetek .Kb 1. 2. osztályos iskolás lehettem amikkor elkezdet érdekelni Az anime de akkor még azt mondtam festő akarok lenni,de viszont az idő elteltével egyre és egyre csak a kedvenc anime karaktereket rajzolgattam meg nagy ritkán sajátokat na itt a gond. official karaktert ha rajzolok mármint pl Negima vagy bármelyik más anime és lesem a karakter design et az megy úgy ahogy ...de viszont ha magamtól rajzolok, össze vissza rajzolom a hajakat meg mindent és régen igyekeztem mindig más stílusba rajzolni így a sajátom ki se alakult...Nagy nehezen de elkezdtem úgy rajzolni ahogy nekem tetszik és amit a saját rajzolásnak is nevezhetek ... Végre megterveztem a karakterem erre mindenki azzal jön hogy ez Kuchiki Rukia meg lekopiztam meg Mikasa Ackerman...Pedig 1 szer se gondoltam erre a 2 karaktere :( Itt a karakterem . [link] Na ö az egérrel húztam ki és papira rajzoltam .Most mit tegyek ? Ja és amúgy meg van itt pár rajzom [link]

Most lettem 20 nemrég régen azzal hitettem magam hogy azért nem megy a rajz mert még nem vagyok nagykorú meg stb de ez már túlzás :S

#anime #rajz #Rukia #Rajzolás. Manga
2015. júl. 15. 09:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha az a kérdés, hogy hova tudna fejlődni ez, akkor pl. nekem tetszene, ha lennének helyszínek, ahol a karakterek vannak, vagy két karakter lenne közös rajzon. Vagy pl. még kevésbé emberszerű lényeket is szívesen látnék.
2015. júl. 15. 09:30
 2/13 anonim ***** válasza:

Ezeket nem te rajzoltad. A google azonnal kidobta

Ayaka Yukihiro egy ktalált karakter.

Ken Akamatsu rajzolta. (pedig nem is értek a magnákhoz, mégis 1 perc keresés után kidobta az összes rajzot amit linkeltél..

2015. júl. 15. 09:35
 3/13 anonim válasza:
Én már láttam a rajzod az egyik animés csoportban (ott nem igazán vagyok túl aktív) és valóban kicsit hajaz Rukiara ettől függetlenül nagyon jól néz ki, nehéz teljesen újat alkotni. Magam is elég régóta rajzolok és keresem a saját stílusom, persze a karakterekre mindig fognak hasonlót találni. ((Az én álmom az hogy rajzfilmesként dolgozzak.)) Szerintem vesd bele magad még mélyebben a rajzolásba, kezd el megrajzolni az első képregényed, mindegy milyen rossz vagy éppen jó lesz(eddigi rajzaidat látva biztos jobb mint az enyém :D). A lényeg, hogy legyen egy teljes képed arról, amit akarsz. Én most egy krimi képregény szerűségen dolgozok, nem minden kocka tökéletes és ki is maradnak jelenetek, de csinálom - "teszek egy próbát" - és ha képes leszek befejezni akkor tudni fogom, hogy a jövőben is képes leszek bármit az elejétől a végéig megalkotni. Ne engedd, hogy bárki és bármilyen kritika eltántorítson, minden tanácsot hallgas meg, amit pedig jónak találsz fogad meg. Ha az az utad, hogy ezzel foglalkozz, akkor valamilyen formában ezzel fogsz foglalkozni.
2015. júl. 15. 10:52
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem szépen rajzolsz, mindegy hogy hasonlít másik karakterre szerintem.. de ha zavar (téged, vagy másokat), próbálj kitalálni egy másféle kinézetű karaktert. :) Ha ilyen szépen rajzolsz, akkor bármi menni fog. Nézegess tutorialokat, ahol mondjuk hajakat is bemutatnak, meg ruhákat, és ha le tudod őket rajzolni akkor már csak össze kell állítani egy karaktert. Az a könnyebbik része, a nehezebbik az hogy tudj rajzolni. :)
2015. júl. 15. 12:13
 5/13 A kérdező kommentje:

2. Azok az én rajzaim és az Ayaka Yukihiro nevet használom mert ő az egyik kedvenc karakterem a Negimabol, persze kiadta a google talán mert felraktam Devire ? Bátran írj a devianartomra vissza írok..

kösz mindenkinek .

2015. júl. 15. 16:41
 6/13 A kérdező kommentje:
Persze aminél ott van hogy render meg vector azok nem rajzok ..
2015. júl. 15. 16:43
 7/13 anonim ***** válasza:

Általánosban valahogy én is így voltam az egész rajzolással. Jobb híján animés karaktereket rajzoltam egyre és egyre jobban, de ez persze nem saját stílus. Amikor bekerültem egy rajzos gimibe, ott kezdődött kialakulni a saját stílusom, mert ott minden ott volt előttünk 3D-ben, és nem animés jellegű dolgokat rajzoltunk természetesen, hanem modellről arcot, alakot, stb. Ennek köszönhetően most például ha egy kitalált karaktert rajzolok, a szemei se nem animések, se nem valódi emberre jellemzőek, hanem valahol a kettő között, nem teljesen középúton, de valahol a kettő között.

Ha indokolnom kéne, hogy miért hajaz a rajzod Kuchiki Rukiára, csak a haját tudnám felhozni indokként, azon belül is azt a tincset az arca előtt, középen. Tehát nem totál kopizása a rajzod Rukiának, talán csak berögzült a hajstílusa, ezért hasonlít rá. Anno én is minden karakteremhez hasonló hajat rajzoltam, mert nem tudtam kitalálni mást :D

És akkor most, a sok rizsa után a javaslat: Rajzolj valami mást, ami nem animés. Nem állandóan, csak bizonyos időközönként. Asztalt, könyvet, rongyot, stb. Ha emberre szánod el magad, rajzold magadat tükörből, ha más nem szeretne modellt ülni. Ha soknak érzed, kezdd el apróbb részletekkel, pl csak az egyik szemet, később mindkettőt, szájat, fület, orrot, stb.

Nem feltétlenül rossz az, ha egy egy már meglévő rajzstílussal dolgozol, de ha rád jellemzőt szeretnél alkotni, rajzolj változatos dolgokat változatos módszerekkel, változatos stílusban. Előbb-utóbb megtalálod azt, ami leginkább passzol hozzád, tetszik neked.

2015. júl. 16. 20:13
 8/13 A kérdező kommentje:

Azt hiszem félre értettél nem valami hóbort miatt rajzolok így ,igaz elismerem rosszul fogalmaztam.

Próbáltam emberi portrét rajzolni de vagy nem ment vagy csak nem volt kedvem végig csinálni számomra unalmas 1 órát is rá áldozni, van hogy elfirkáltam és karikatúra lett. Számomra egy karakter megtervezése érvezettet jelent és büszkeségek tölt el , és imádom azokat a bonyolult vonalakat meg minden. És nem azért rajzolok így mert most úgy akarok mint a japánok na azért Korea meg Kina se szégyenkezhet ott van a sokk Manhwa meg Manhua juk,Én azért rajzolok így mert szeretek és csak erre gyúrtam is erre is fogok, nem 1 embert láttam profin embert rajzolni viszont saját karakterek elvoltak tolva, nekem sokkal jobb érzés egy képet megalkotni mint lemásolni de egy karakter megtervezése nem csak ennyi.Igaz szeretek még Fantasyt rajzolni pl sárkány meg stb :) Én nagyon tisztelem a mangakákat hiszen olyan jó látványban részesítenek pl .Ohtaka Shinobu Magi mangakája is . persze igaz szeretnénk embert festeni de tájkép jobban vonz -

2015. júl. 17. 18:21
 9/13 A kérdező kommentje:
Ja muta devidet bocs de követni akarlak .
2015. júl. 17. 18:22
 10/13 anonim ***** válasza:

,, nem 1 embert láttam profin embert rajzolni viszont saját karakterek elvoltak tolva, nekem sokkal jobb érzés egy képet megalkotni mint lemásolni de egy karakter megtervezése nem csak ennyi."

... Ezt azért így nem kéne hangoztatni, még ha te így is gondolod. Bizonyára sose mozogtál művészeti körökben, azért vélekedsz így. Fogalmad sincs mennyire összetett meg csinálni egy jó portrét, egy jó aktot. Az alkotó ember sosem lerajzolja amit lát, hanem megrajzolja azt. Élethű, pontos ábrázolással, egyéni stílusával, a formákkal, színekkel, érzésekkel képet alkot. Ez nem másolás. Persze vannak akikben jó rajzkéség ellenére nincs annyi kreativitás, bár ennek inkább a fordítottja a gyakori. Azok az emberek akiket meg láttál természetesen azért nem találtak ki olyan karaktereket mert ők nem arra gyúrnak, ahogy te sem akarsz tanulmányrajzra gyúrni. Azt leszögezhetjük hogy egyéni ötletektől függetlenül egy anime vagy bármilyen más rajzfilm karaktert meg rajzolni könnyebb mint egy élethű aktot vagy portrét. De a kettő nem is választható el egymástól, ugyanis az anime nem más mint a valósághű ábrázolás le egyszerűsített mása, szándékos és tudatos túlzással, deformálással. Hogy akarsz egy karaktert testarányaiban ,,helyesen" felrajzolni, ha sosem tanulmányoztad alaposan az emberi testet? Hogyan akarsz egy karakter térben normálisan elhelyezni ha nem gyakoroltad soha a tér rajzot? Például ott van az a ,,Rukia beütésű" rajz. A hát és a mellkas fordulása nagyon nem jó. Szerintem nem is tud ennyire kitekeredni egy ember. Szóval mit érsz egy egyéni karakterrel ha nem tudod rendesen ábrázolni?

A másik meg hogy pontosan mit is szeretnél? Felrajzolgatsz kitalált karaktereket többé kevésbé jól, bizonyára valamennyi mögöttes tartalommal. A saját magad szórakoztatására ez tökéletesen megfelel, mindegy hogy jobb leszel-e vagy sem, vagy hogy mit mondanak mások. Ha meg az a célod hogy felkeltsed mások érdeklődését ennél azért jóval több kell. A karakterek megformálását részben a háttér történet adja. Egyéni történetből is születnek a sajátos karakterek. Fel kell építeni az egészet és ha azt képregény formában ábrázolni is akarod az még nagyobb meló: nyakatekert mozdulatok, rövidülések, ellentétes mozgás irány és egy képkocka felvázolása normál esetben nem vesz igénybe több órát.

A stílus és ötletek meg igazából maguktól jönnek és ha mégsem akkor az nem tanulható. Valaki vagy tehetséges kicsit vagy nagyon vagy egyáltalán nem az. Ez még egyáltalán nem jelenti hogy nem kéne alkotnia az illetőnek, csak tudomásul kell venni hogy ez nem mutogatásra alkalmas, és fejlődés szempontjából is korlátozottabb.

2015. júl. 18. 02:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!