Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A diploma annyit ér mint egy...

A diploma annyit ér mint egy 8 osztályos bizonyítvány?

Figyelt kérdés

A kérdésben feltett mondat a nővérem szájából hangzott el. Szerinte ma már a diploma annyira alap, mint régen a nyolc osztályos bizonyítvány.

Ezt a barátomnak mondta, aki szakmunkás(nem érettségire épülő).

A nővérem másodéves hallgató az egyetemen.

Már párszor utalást tett rá, hogy lenézi a barátomat, mert még érettségije sincs.

Nekem ez nagyon rosszul esik. Mit csináljak velük? A barátom legszívesebben nem is jön hozzánk a tesóm miatt. Meg is tudom érteni.. de így velem szúrnak ki.

A tesóm meg mióta egyetemre jár, el van ájulva magától, csak arról lehet vele beszélni. Én örülök neki, hogy jól érzi ott magát, de ez kicsit bántó!

A barátom már 17 éves kora óta dolgozik, nagyon jó a szakmájában. A családi körülményei nem engedték meg neki, hogy tovább tanuljon. Engem nem is zavar.

Szereti a munkáját.

Jól kijövünk. Amikor összejöttünk még suliba járt, akkor se zavar, most sem hogy nem tanult tovább.

Én idén érettségizem, jelentkeztem a felsőoktatásba.

(A nővérem mellesleg egy olyan szakon tanul, amit diplomás munkanélküli képzőként csúfolnak.)

Remélem leírtam minden infót. Szívesen meghallgatom a tanácsokat arról, hogy melyikőjüknek kéne igazat adnom. Mit kéne tennem, hogy jól kijöjjenek, hogy ne nézze le a szerelmemet a nővérem?

2015. ápr. 11. 12:11
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

a 4. és a 19. válasz miért ugyanaz? szóról szóra?

amúgy a moderátorok mit kapnak? nem véletlenül írtam a testvérek kategóriába.. utána meg még a válaszaimat is megritkítják?

na mindegy.:)

2015. ápr. 11. 14:25
 22/22 anonim ***** válasza:

Oké,jobban el lehet helyezkedni férfiként valamilyen szakmunkás papírral,DE nézzetek meg jó pár 40 50 éves szakmunkást.

Nagyon sokan már tönkrementek testileg a kemény fizikai melótól.

Az alkoholizálásról már nem is beszélek,ez ugyanis nagyobb körben elterjedt náluk,mint a diplomásoknál.

Ismerősöm burkoló,de egyedül már fel se bír állni,annyira tönkrementek a térdei.

Aztán ott vannak a kőművesek,ácsok stb.. akik a perzselő nyári napokon is kint szenvednek a szabadban.

Persze az irodai melónak is ott vannak az árnyoldalai.

Egész nap a monitort bámulni.

2015. ápr. 17. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!