Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám leküzdeni a...

Hogyan tudnám leküzdeni a lustaságom?

Figyelt kérdés

Valahogy az évek során egyre lustábbá, kényelmesebbé váltam. Vannak napok amikor meg kellene csinálnom bizonyos dolgokat, de rengeteg kötelességemmel úgy vagyok, hogy húzom-halasztom, végül semmi sem lesz belőle. Általános iskolában kifejezetten szorgalmas voltam, 4,7-es volt az átlagom. Középsuliban minden évben javítóvizsgára kellett mennem. Most OKJ szakmát tanulok, lassan ki kellene dolgoznom a szóbeli tételeket, de egyszerűen nem bírom rávenni magam. Vagy az történik, hogy hétvégén délelőttig lustálkodom, majd azután leülök gépezni és 9-10 órahosszára is képes vagyok ott maradni előtte este pedig azt érzem, hogy aludni se vagyok képes, ha pedig elalszok akkor nagyon rossz minőségű az alvásom. Vagy pedig ha felkelek kora reggel, akkor bekaocsolom a TV-t és ott is leragadok szintén akár 9-10 órára (de ekkor se célirányosan nézem, inkább csak nézek ki a fejemből). Ha tükörbe nézek azt látom magamon, mintha elvesztettem volna az izomzatom tömegének egy kis részét a hosszú évek óta fennálló mozgáshiány miatt. Továbbá azt is érzem, hogy ha sokat ülök egy helyben, el kezd fájni a derekam és legbelül sejtem, hogy ez nem fog jót tenni a gerincemnek meg az összes többi ízületemnek se. Ennek az életmódnak köszönhetően néha azt érzem magamon, mintha az agyam nem úgy "kapcsolna" néha, vagy ha suliban vagyok akkor csak bámulok ki a fejemből a semmibe. Egyre jobban bukásra állok minden tantárgyból, egyszerűen nem haladok semmivel se pedig kisgyermekkoromban azt gondoltam magamról, "na majd én most megmutatom, hogy kell megváltani a világot", erre egy semmitmondó, lusta, mentörődöm, trehány, nyámnyila lettem aki magának való, se egy barátja nincsen, se barátnője nem volt soha ráadásul nem értek semmihez se. Hogyan törjek ki ebből a négy fal közti életmódból? Lassan már kezdek aggódni saját magamért!

20,5/F

2015. márc. 17. 20:14
 1/4 A kérdező kommentje:
Tovább folytatva a kifejtést azt érzem magamon, hog lassan már elfelejtek beszélni, írni, olvasni, számolni. Minden reggel van egy olyan érzés bennem, hogy ha meghalnék, valahogy senkinek sem hiányoznék. Egyszerűen valahogy fölösleges emberré váltam a Földön.
2015. márc. 17. 20:23
 2/4 anonim válasza:
Minden fejben dől el! Először is a gondolkodásodon változtass! Ha kitűzöl magad elé egy célt pl. hogy én ezt most megtanulom, hogy később ne kelljen, attól sokkal könnyebb lesz! Próbálj meg figyelni órákon ezáltal könnyebb lesz tanulni, így hamarabb szabadulsz. Nem lehet, hogy gépfüggő vagy? Mert ha igen, az ellen is kellene tenni valamit! Mindenkinek vannak rossz szakaszok az életében, de nem szabad, hogy ez elvegye a kedvünket bármitől is! Határozd el, hogy TE ezt most megcsinálod! Ez minenre igaz! Kezdj el újra sportolni szerintem, mert attól is jobban érezheted magad és segítene pozitívan gondolkodni! Legyél nyitott és érdeklődj, mozdulj ki otthonról! Ne aggódj, biztosan lesznek barátaid, barátnőd! :) Nem kell, hogy mindenen egyszerre változtass, sok kicsi lépéssel haladj előre és meglátod, minden jobb lesz! Remélem tudtam segíteni! :) 14/L
2015. márc. 17. 20:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Most hogy így mondod lehet hogy tv és számítógépfüggő vagyok vagy legalábbis nagyon elszabadult velem a ló ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. De valahogy egyre nehezebb elkezdeni a változtatást mert már szinte rutinná vált az idő során.
2015. márc. 17. 20:47
 4/4 anonim válasza:
Minden kezdet nehéz, ez tény. És olyanra ne gondolj, hogy mi lenne ha meghalnál! Biztos vagyok benne, hogy vannak emberek, akik szeretnek és nem szeretnének téged elveszíteni! Tényleg apro léptekkel haladj! Sok kicsi sokra megy. Az apró dolgoknak is próbálj meg örülni, az apró változásoknak egyaránt. Nem kell, hogy egyik napról a másikra megváltsd a világot. Döntsd el, hogy ki akarsz lenni! Az a lusta fiú, aki most vagy, vagy egy olyan fiú, aki BOLDOG! Fiatal vagy, előtted az élet! Ne hagyd, egy ilyen dolog mint a lustaság tönkretegye a fiatalságod! Ha bármiben tudok segíteni, csak írj! :)
2015. márc. 18. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!