Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek, lehet a rózsafüzé...

Szerintetek, lehet a rózsafüzért nyakban hordani?

Figyelt kérdés
Tudom a hittan tanárom mondta hogy ez nem nyaklánc?de mivan akkor ha én azért hordom anyakamban hogy akármikor imádkozhassak vele?Akkor lehet?

2015. márc. 17. 10:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert nem nyaklánc, még lehet nyakban hordani. A kulcsot is lehet a nyakba akasztani, ha van hozzá olyan műanyag szalag.

[link]

Amúgy meg mond meg a hittan tanárodnak, hogy a rózsafüzér az nyaklánc. Azért mert olyan a kivitelezése, és csak mert nem szokás nyakban hordani, még lehet. Ez olyan, mintha lenne egy autó, ami működik is, de mivel az a szokás, hogy nem indítjuk be és nem megyünk vele, ezért senki sem használja.

A rózsa füzér úgy néz ki mint egy nyaklánc, lehet használni mint nyaklánc, és nem tilthatja meg senki, hogy úgy hordd, mint egy nyakláncot, ha te úgy akarod, még akkor sem, ha nem az a rendeltetése, hogy a nyakadban hordd. Most már tudod, hogy nem az a rendeltetése, de attól még hordhatod nyakban, meg ott ahol akarod.

[link]

Nem tudom miért rosszabb nyakban hordani, mint benyomorgatni a zsebbe.

2015. márc. 17. 11:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod,hasznos volt!
2015. márc. 17. 13:29
 3/3 anonim válasza:
Nyugodtan hordhatod a nyakadban is! Kérd meg a papot hogy áldja meg Neked a rózsafüzért! Én is katolikus vagyok és nagyon szeretem a rózsafüzért mint eszközt is és mint imát is!Szerintem akkor sincs vele baj, ha csak divatból hordják!
2015. nov. 29. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!