Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ebben az évben szeretném le...

Nyertes1000 kérdése:

Ebben az évben szeretném le tenni a jogosítványt. Egy kérdésem van csak! Nagyon hülye vagyok a pedálokhoz! (azt tudom hogy balról jobbra úgy van hogy kuplung, fék, gáz,! ) de hogyan indítom be az autót?

Figyelt kérdés
azt tudom hogy kuplung is kell hozzá meg a gáz! de ha már be indult a kocsi jár a motor! akkor kelleni fog még a kuplung! jam illetve a kézifék használatára is kíváncsi lennék! ELŐRE KÖSZÖNÖM MINDEN EGYES ÉRTELMES HOZÁSSZÓLÁSOKAT!

2015. jan. 27. 20:24
 1/10 szántóvető ***** válasza:
kuplungot benyomod padlóig,beindítod,megmozgatod a váltókart oldalra határozottan.ha mozog akkor üresben van,kiengedheted a kuplungot.kéziféket álló helyzetben húzod be/engeded ki,volt kérdés mostanában a közlekedés rovatban,ott le van írva minden,keress rá.
2015. jan. 27. 20:55
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Ne aggódj az oktató mindenre meg fog tanítani.
2015. jan. 27. 21:02
 3/10 anonim ***** válasza:

Tévedés, hogy az autó megmozdításához kell a gázpedál. Elég oda a kuplung is. Gázadás nélkül el lehet váltogatni egészen az utolsó fokozatig is, csak anyázni fognak mögötted.

Beindítani egyébként úgy fogod, hogy benyomod a kuplungot, rálépsz a fékre, elfordítod a kulcsot. Ennyi. Utána egyesbe rakod, vagy rükibe és miután leszállták a fékről felengeded a kuplungot. Mikor megmozdul a kocsi lassítasz a kuplung felengedésén és finoman a gázra lépsz (ez utóbbi nem szükséges ahhoz, hogy guruljon az autó).

2015. jan. 27. 21:35
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
2015. jan. 28. 10:13
 5/10 A kérdező kommentje:
ja még egy utolsó kérdés! van egy olyan kérdés hogy: a fékpedált általában...... A-jobb-lábbal működtetjük, B-bal lábbal működtetjük. a kérdésben a helyes válasz az A miért? amikor irányítom és vezetem az autót jobb lábbal adom a gázt! ballal meg fékezem (nem így van? )
2015. jan. 28. 10:39
 6/10 szántóvető ***** válasza:
nem bizony.a kuplungot bal lábbal,a másik kettőt jobbal kezeled.
2015. jan. 28. 11:27
 7/10 anonim ***** válasza:
bal lábbal elég sután kezeli az átlag ember a féket. majd próbáld ki, csak nehogy lefejeld a szélvédőt. :D
2015. jan. 28. 13:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Bal lábbal csak az fékez, akinek ahhoz megfelelő autója van, és tudja is, hogy mit csinál (fortulatszámot hivatott tartani a technika), leggyakrabban az autóversenyzőknél lehet ilyet látni (főleg rallysok).

Utcán jobb lábbal félezünk, hogy egyrészt ne keverd össze a pedálokat véletlenül, másrészt ha váltani kell/meg kell állni ott legyen a bal lábad a tengelykapcsolón.

2015. jan. 28. 17:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Itt egy videó

https://www.youtube.com/watch?v=8By2AEsGAhU#t=133

Nem rally de szerintem látszik, hogy mikor "egylábazik" a fékkel és a gázzal. Van amikor alacsonyabb fokozatba visszaváltáskor fékez és gázfröccsöt is egyszerre, illetve van mikor fékez, de ugyanakkor nem akarja elveszíteni a fordulatszámot ezért nyomja a gázt is.

Azért azt hozzáteszem, nem standard utcai autóra van kitalálva, lehet próbálgatni jó poén, de csak óvatosan.

2015. febr. 10. 14:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Az kimaradt hogy azért ad visszaváltáskor gázfröccsöt, mert duplát kuplungol.
2015. febr. 10. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!