Hogyan jellemeznéd a 15 és 25 év közötti mai fiúkat és lányokat?
Tehát mik a jellemzőik külsőségekben (haj, smink, ruházat, cipő, táska, ékszer), mit szeretnek csinálni? Mi a menő? Milyen zenét hallgatnak, melyik énekesért/énekesnőért rajonganak? Melyik sorozat/sorozatszár a kedvenc? Melyik csatornát nézik? Ha olvasnak, mit? Melyik autóért, focicsapatért, labdarugóért élnek-halnak? Politikailag merre húznak? Melyik étel-ital a kedvenc? Melyik mobillal lehet bevágódni? Milyen márkákat tartanak tutinak?
Szedjük össze a fővágányba tartozó, úgymond divatos 15 és 25 év közötti fiatalok jellemzőit!
Én 24 vagyok, lány. Úgy öltözöm, ahogy éppen jól esik, nem hordok ékszert mert utálom, az 50-es 60-as évek zenéitől a mai metalzenéig bármit meghallgatok ami minőségi, 8 éve nincs tévénk (istennek legyen hála), Passuthot, Kosztolányit, Wass Albertet, Spiró Györgyöt, Örkényt, Ken Follettet, Waltarit, Sillanpää-t olvasok többek között,politikailag Mátyás király felé húzok, mindenféle egészséges kajákat megeszem (gyorséttermet belülről legalább 3 éve láttam), olyan mobilom van, amivel telefonálni lehet - na jó, van rajta fényképezőgép, de egyszerű cucc, a márkákról meg annyit mondok, hogy egy jó Quechua táska, egy spéci Olang túrabakancs, meg egy időjárásálló kabát az én terepem.
De ezekkel én nem tartozom a divatosak közé...ja és nem dohányzom és nem fogyasztok alkoholt, viszont az idei évre 3 kupa, 2 plakett és egy érem van betervezve, mint sport-teljesítmény... :) és mindezek mellé 1800 kilométer gyaloglás.
Külsőségekre nem nagyon adok, nem is nagyon figyelem.
Ez a korosztály, amiről írsz, ez nem egy, hanem legalább 3!
A 15 éves, mondhatni: bocs az érintettektől, de szinte még gyerek.
A másik széle: a 25, pedig már fiatal felnőtt. Így szokásaikban, tulajdonságaikban jelentősen eltérnek.
Végül mind olyanok lesznek, mint mi: felnőttek. Ilyenek és olyanok.
szia, köszi a választ, első. Egyébként a divatos cigi- és alkoholmárkákat ki is felejtettem.
Egyébként pont nem a te típusodra voltam kíváncsi, hanem ez a tipikus fiatalság, akikbe belebotlasz az utcán, és akiken egy kicsit szörnyülködsz, és akik mindig többen vannak, mint a te típusú emberek. Tudod, ez a tépett haj a srácoknál, koptatott bő trapézfarmer, lányoknál tűsarkú, szoli, műkörmök.. ezek teljes jellemzésére lennék kíváncsi (egy feladathoz kéne), mert nekem nincsenek a közvetlen környezetmben ilyenek, így nem tudhatom, milyen márkát, zenét, stb. tartanak menőnek.
2.-nak is köszi a választ, de a fővágányt szerintem elég jól be lehet skatulyázni.
23L
Én 18 éves vagyok, középiskolába járok, szóval tudok neked mesélni a 15-20 évesekig. Van az egyik fele: emo. Igazából nem tudom, hogy ez mit jelent, de még ők sem. Én annyit látok belőlük, hogy a fiúk sminkelik magukat, mindenféle színű a hajuk, női nadrágot hordanak (feszülős cicagatya), és már nem tudom őket megkülönböztetni a lányoktól. (De egyébként ha felmész napisz*r.com-ra akkor jó sok ilyet láthatsz...) Nos az emos lányok... Szeretnek mindenkivel szexelni, fűvel-fával, de már 13 évesen. Kinézetre olyanok mint az emos fiúk.
Félretéve az emosokat. Nagy divat mostanában a 15-18 éves fiúknál a homoszexualítás, amikről képeket csinálnak és felrakják az internetre különböző közösségi oldalakra, ahonnan felkerül az imént említett oldalra és felháborodnak!! A lányokról annyit, hogy 15 évesen drogoznak és bulikba járnak. Aztán hétfőn az iskolában elmesélik, hogy a hétvégén hány fiúval szexeltek stb...
Én ennyit látok, megdöbbentő a helyzet. Nagyon sokszor felkapom a vizet, és reménykedek, hogy a húgom egyik "divatirányzatba" sem fog tartozni, hanem átlagos lány lesz, mint én:):)
Köszi szépen:)
Esetleg divatos tárgyakat, márkákat nem tudsz mondani, ami nagyon hódít? Pl. minden második kezében nem tudom milyen i pod van, vagy nike cipő, párducmintás nemtudommi.. Milyen színek jellemzők a sminkben, öltözködésben például?
Én 23 leszek (lány). Félhosszú, vadócos, padlizsán színű frizurám van, én mindig változtatom a színét. Szeretek vagányan öltözködni, de néha nőcisen is, vagy a kettő kombinációja. Írhatnék sok cipő, ruha és táska márkát, amit szeretnék birtokolni (LV, Chloé, Gucci, Prada, de ezekre nem telik), vannak viszont Lonsdale cuccaim, bár nem sok, mert ha túl sok lenne, az nem illene hozzám. Az Ed Hardy márkát imádom, de elég drága. Zenében nagyon szeretem a régi slágereket is (akár táncdalokat, vagy az ilyen '60-'70-'80-as évek zenéit), de a mai slágereket is, diszkóban ami éppen szól, a punk zenét is szeretem, szóval sokmindent. Sorozatok közül a Kés/Alatt a mostani nagy kedvenc, illetve a Vészhelyzet régebbi részeit nagyon bírtam, bár az újakat is megnézem. Csatornák közül tv2, RTL Klub, Viasat, néha m1, m2, bár ritkábban. Amúgy inkább letölteni szeretek filmeket, sorozatokat. Olvasni nagyon szeretek, pl. Szabó Magdát, de ott van a kedvencek között Bulgakov, Salinger (pont a napokban halt meg), Robert Merle, Stephen King, illetve szeretem az ifjúsági regényeket is. Költők közül Jószef Attila és Radnóti Miklós a kedvencem.
Autók.. hát jogsim nincs, vezetni sem tudok, de egy igazi, régi Cadillac-ért a fél karom odaadnám (na jó, csak képletesen értve). Foci csapat nem izgat, meg más sport sem nagyon, bár boxot szívesen nézek, de a sportolókat nem ismerem. Én magam úszni szeretek, csak nincs rá nagyon lehetőségem most. Politika, nos... egyik párttal sem szimpatizálok, én úgy érzem, engem egyik sem képvisel, mint ahogy egyik politikai oldal sem.
Kedvenc ételek: angol konyha, nagyon szeretem. Ezen kívül különlegsebb ételek, szóval inkább gourmet, bár ezek elkészítésében nem jeleskedem, igen drága mulatság lenne. De szeretek főzni, leginkább főzelékeket. A húsért nem nagyon rajongok (főleg az elkészítését utálom), de azért van amit nagyon szeretek. Ha nem én főzök, akkor szeretem a gyrost, néha egy-egy hamburger is jöhet. Italok közül szeretem a gyümölcsleveket, a kólát, az energiaitalt, alkoholos italok közül a koktélok nagy részét, a sört, a Tokaji Aszút, és a mézes pálinkát.
Mobil: most nagyon szeretnék egy Samsung Corby-t, de egy Iphone is jó lenne :) Helyette van egy igen lepukkant Sony Ericssonom, de hát ez van.
Ha jól emlékszem, cigi márkát is kérdeztél, bár én most próbálok leszokni, de alap cigi nálam a Viceroy, viszont szeretem a vékony női cigiket is, mint pl. Eve, illetve a Lucky Strike-ot (ami minden, csak nem női cigi).
Első vagyok.
Tudom hogy mai szemmel nem vagyok "trendi"!
Pontosan azért írtam, de akkor mondom a kis véleményem.
Senkit nem akarok ezzel sérteni, de:
unalmas, majmoló, üres, világfájdalmas, tökegyforma, egyénietlen a többség.
Akinek nem inge, az természetesen NE vegye magára! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!