Német vagy franci nyelvet könnyebb tanulni?
Német: Bonyolult a nyelvtan része, de viszont a szavakat egyszerű megtanulni, kimondani és leírni. Akcentus nem kell hozzá. :)
Francia: Fontos, hogy legyen hozzá akcentusod különben az egész nem ér semmit (legalábbis szerintem). A szavakat teljesen máshogy írják le, mint ahogy kimondják. Persze lehet mondani, hogy az angol is ilyen, de ez nem igaz, mert ahhoz nem kell olyan nagy akcentusérzék, mint a franciához. A francia nyelvtan (amit hallottam róla): kismillió igeidő, az igék 6 különböző alakja, és még egy csomó aprócska nyelvtani formaság, amit elhintettek a nyelvtanban, de muszáj betartani és alkalmazni minden esetben :)
Ha azt kérdezné valaki, hogy melyiket érdemesebb tanulni, akkor én a németet mondanám, mert azt azért többen használják. Meg bárhogy is nézem a német egyszerűbbnek tűnik, mint a francia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!