Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nem voltam még külföldön....

Nem voltam még külföldön. Normális, hogy vágynék rá?

Figyelt kérdés

19éves lány vagyok. a suli ès a baratom lakasa, es a hazunk kozott ingazok. ez kb 30km es korzeten belül van.

messzebbre ritkan megyek, a fovarosban is 1x voltam, sok eve.

sokat olvasok, filmet nezek. nagyon vàgynék ra hogy utazgathassak a baratommal.

a csaladdal nem nagyon volt sose kirandulas, kiskoromban se, pedig telt volna rà.

az a baj hogy most minden penzunk arra megy el a baratommal, hogy sporolunk, hogy kozosen tudjunk elni. szoval belathato idon belül nem lesz anyagi keret utazasra.

sok mindent hagyok ki? baratnoim mind voltak mar, mas földreszen is. :(

2014. nov. 16. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Persze, hogy normális, hogy vágysz rá.

Nem tudom mennyiből éltek, de pl. a környező országokba busszal, vonattal is elég olcsón el lehet jutni, én elgondolkodnék rajta.

2014. nov. 16. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Igen, sok mindent kihagysz. Az utazás szélesíti a látókört, talán az egyetlen mondás, amit tapasztaltam is. Én azt gondolom, normális ember igenis vágyik arra, hogy megismerjen más kultúrákat, hogy szétnézzen a nagyvilágban, hogy városokat, épületeket nézzen meg, hogy megismerje az adott ország ételeit, zenéit, az emberek szokásait. Szerintem ez az alapműveltség része. Igen, normális, hogy vágsz rá és igen, rengeteg dologból maradsz ki. Számomra az utazás mindig is egy elsődleges szempont volt, ha cserébe le kellett mondanom egy új mobilról, egy kabátról vagy akármiről, ám legyen. Persze tudom, hogy sokak anyagi lehetősége nem engedi meg ezeket a dolgokat, de hazugság volna vigaszképp azt írni, hogy lehet teljes, boldog életet élni ugyanabban az egy városban életünk végéig. De persze igénye válogatja...
2014. nov. 16. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
63%

Igen, normális, hogy vágysz rá, és - bár ez persze csak az én véleményem - szerintem fontos lenne, hogy világot láss, utazgass (ha mást nem, legalább országon belül és a környező országokba!), hiszen így bővül a látóköröd, alakul a véleményed, személyiséged.

Ahhoz nem kell sok pénz, hogy ellátogassatok pl. Esztergomba, ami alapból egy gyönyörű város, és aztán fogjátok magatokat, és a hídon átsétáljatok Szlovákiába. Legalább egy kicsit "kilépnél" az országhatáron, még akkor is, ha az nyilván tényleg csak a határnál lenne, de van ott egy vásárlóutca, szép tér, fagyizók (nyáron...). És Esztergom már amúgy önmagában is megéri, ha sosem voltál még.

Ugyanúgy: 12.000,- Ft-ból ki lehet menni Bécsbe vonattal az adventi vásárba (fejenként) úgy, hogy abban benne van a helyi tömegközlekedés, és az oda-vissza vonatút. Ott aztán már korlátlanul lehet akkor a városban mászkálni, körbenézni, és persze ott vannak a gyönyörű, hangulatos vásárok.

2014. nov. 16. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem nem hagysz ki semmit. Én is voltam itt-ott, de abszolút nem vágyok rá, nincs ilyen igényem. Főleg mióta interneten is meg lehet nézni mindent. Néha nézek külföldi webkamerákat, érdekesek, de így kényelmesebb, hogy nem kell odamenni. :)
2014. nov. 16. 12:36
 5/7 anonim válasza:
100%

Teljesen normális, hogy vágysz rá. De sokan vannak, akik soha nem voltak sehol és anélkül is boldogok. Majd elfogtok tudni menni biztosan, még előtettek az élet, ez szerintem ne keserítsen el, hogy eddig még nem tudtál így tenni, míg mások igen.

/ Off: Másoknak meg lehet, hogy olyan társuk nincs, mint neked! :) /

2014. nov. 16. 12:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Tényleg arra spóroltok 19 évesen, hogy elkezdhessétek a közös életeteket?? Szerintem pont fordítva kéne.

Most vagy fiatal, most nincs még gyereketek. Most tehetitek meg azt, hogy összespóroltok adott összeget, és szépen elmentek utazgatni.

Ha becsúszik egy baba, évekig nem lesz pénzetek, talán még a Balatonra lejutni se.

Ha pedig becsúszik egy szakítás. Csak az fog a fejedben járni, hogy elvesztegetted a fiatalságodat! És szerintem 25 évesen egy nőnek, akinek már ilyen fiatal korában is a családalapítás jár a fejében... Nem fog menni az utazgatás. Mert azon fogsz stresszelni, hogy 25 éves vagy, nincs lakásod, nincs párod, lehet gyereked se lesz. Már öreg vagy mindenhez (ami nem igaz, de ezt éreznéd, hidd el).

Én 20 éves vagyok, nincs párom. Most kezdtem el dolgozni 2 hónapja. Az eddigi fizetésem arra költöttem, hogy komfortosan élhessen a szüleimmel. Szoba felújítás, szórakoztam, vettem új ruhákat. Így nagyjából már nincs mire feleslegesen költenem. Sokkal hatékonyabban tudok félretenni. Útiterveket készítek, utána nézek mindennek. Mivel lenne a legolcsóbb, mit szeretnék mindenképpen megnézni stb... 1,5 év spórolás következik, ráadásul szülőknek sokkal kevesebb pénzt kell leadni, mint egy albérletre+rezsire..

20 évesen nem azért élek, hogy dolgozhassak. Hanem azért dolgozok, hogy élhessek.

2014. nov. 16. 12:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Félig egyetértek a hatossal.

Gyerek MELLETT is remekül lehet nyaralni ugyanis.

Viszont én biztosan nem tenném az összes pénzem félre 1 dologra, hanem költenék arra is, hogy emlékeim legyenek, ne csak papírom egy ingatlanról.

Én 19 évesen utaztam először külföldre, azóta már közel 10 országban jártam, és felejthetetlen élményekkel gazdagodtam!

Mégha csak az országon belül utaztok, az is jobb, mint csak félretenni valamire, amire úgyis évekig kell kuporgatni , így tök nem éri meg, mert elszalad melletted az élet.

2014. nov. 16. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!