Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Áj szink icc szörti szrí....

Áj szink icc szörti szrí. Sziori (theory), szíszisz (thesis), stb. Ugye ti is imádjátok?

Figyelt kérdés

Amikor ilyet hallok összeszorul a fogsorom és legszívesebben izomból leugatnám aki sz-nek ejti az angol th-t.

Tudom hogy nehéz kiejteni annak aki nem tanulta vagy épp b@szott megtanulni, de akkor inkább ejtse t-nek, máshol f-nek, megint máshol meg d-nek. Az sz hang áll tőle a legtávolabb.

2010. jan. 21. 10:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hú micsoda problémáid vannak :D

Amúgy ebben a hangban pont az a jó, hogy máshogy mondják a britek, máshogy a skótok, a walesiek, az ausztrálok, és az amerikaiak is legalább 10-féleképpen. Sztem még ők, az anyanyelvi angolok se tudják, hogy is kell mondani XD

2010. jan. 21. 10:33
 2/10 A kérdező kommentje:

Ugyanúgy mondja mindegyik, csak a szavakban különböznek.

pl.

the, with - itt jobban hasonlít a d-re

three - itt f-szerűbb

theory - itt meg a t-re hasonlít

Úgy ejtik ki, hogy a nyelvük hegyét nem a foguk tövéhez teszik mint a t hangnál (figyeld meg), hanem a fog végéhez vagy közepéhez.

És szerintem ez igenis nagy dolog, mert borzasztó fülsértő ha sz-et mondanak helyette.

2010. jan. 21. 10:41
 3/10 anonim ***** válasza:
olyan vagy mint én:D én is gyakran kiragadok valami apró lényegtelen, dolgot, és ezen húzom fel magam..:)
2010. jan. 21. 10:48
 4/10 anonim ***** válasza:
23%
Az ilyen inkább meg se szólaljon angolul! Inkább ássa el magát, olyan mintha feltűnő póthajjal próbálkozna...Iszonyat! xD
2010. jan. 21. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:
És a Keith?
2010. jan. 21. 11:02
 6/10 A kérdező kommentje:

Szerintem totál nem apró és lényegtelen dolog, egy olyan országban ahol szinte minden ált.sulis és középsulis tanul angolt (najó van aki nem) hosszú évekig.

Még ha nem is, akkor is interneten kattint kettőt és már lát is egy videót ahol angolul beszélnek és a kutya se ejti sz-nek.

2010. jan. 21. 11:10
 7/10 anonim ***** válasza:
thirty three-t én is 'sz'-el ejtem. mért, hogy kéne?
2010. jan. 21. 19:25
 9/10 anonim ***** válasza:
2013. nov. 12. 17:03
 10/10 anonim ***** válasza:

az egyik tanárom olasz, külföldön tanulok, a basically-t úgy ejti, hogy bázikálli, pfúúúúúú ilyenkor én is érzem ezt az érzést elég erősen, de nincs erőm szólni neki :D

ez a szörtizés egyébként szörnyű :S

2014. nov. 25. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!