Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a jó a drogozásban?

Mi a jó a drogozásban?

Figyelt kérdés
Sok fiatal drogozik,miért jó az nekik,hiszen bele is halhatnak?
2008. aug. 9. 09:40
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
59%

A fiatalok általában bele sem gondolnak a veszélyekbe, azért drogoznak, mert ez a "menő", ezt látják a többiektől. Igazából fel sem tudják fogni, mi a halál, egészen addig, amíg nem találkoznak vele szemtől szembe. Nincs veszélyérzetük, és abszolúte nem érdekli őket a tetteik következménye = felelőtlenek. Szerencsére általában kinövik a bulizást huszonéves korukra, de mindig is lesznek kivételek ez alól.

Nem megoldás a felvilágosítás, mert egyszerűen nem érdekli őket. Úgy vannak vele, papoljanak csak a hülye felnőttek, én akkor is megmutatom, hogy én leszek a legmenőbb az egész suliban/városban/faluban. Én azt gondolom, ha látnának igazi kemény drogosokat, vagy ha pl. egy barátjuk a szemük előtt halna meg a drogtól, talán észhez térnének. Csak az a szomorú, hogy addig minden okítás felesleges.

2008. aug. 9. 10:33
 2/30 anonim ***** válasza:
58%
Megelőztél, de szó szerint ezt írtam volna. Sajnos ez egyre keményebb téma, a napi hírek fele erről szól. Nevelni nem lehet, csak elrettenteni.
2008. aug. 9. 10:46
 3/30 anonim ***** válasza:
79%

A drog egy mankó. Ellazít, elfelejtet, kikapcsol. Először jö a kíváncsiság, a divat. Aztán jönnek a drog miatti ptoblémák: családi veszekedések, anyagi gondok, tanulás romlása. A problémákat könnyebb elfelejteni, mint szembenézni velük, ezért jön ismért a drog a sorban. Ezért mondják rá, hogy ördögi kör. Nem igaz, hogy a nevelésben rontottak el a szülők vlmt. Az sem rontott el semmit, aki drogozik. Egy 15 éves gyerek nem tud megfelelően mérlegelni, pláne nem a mai világban. A körülmények, a divatok, a tinédzserkor áldozatai a legtöbben.

Egy megoldás van: megértetni ezt velük már nagyon korán és sosem elkezdeni ezt az életvitelt senkinek. A tizenéves rendszeres drogozás olyan fejlődési, mind fizikai, mint pszichikai rendellenességekhez vezethet, amibe soka bele se gondolnak. Például nem ritka, hogy a lányok méhe nem fejlődik ki rendesen és sosem lehet kisbabájuk. A fiúkál is lehet hasonló a helyzet, állítólag még a fiatalkori dohányzás miatt is sérülhet úgy a DNS, hogy nem képesek egészséges kisbabát nemzeni. Kinek van erre szüksége???

Azok a fiatalok, akik ezt olvassák és esetleg drogoznak gondolkodjanak el ezen! Tudom, hogy nehéz életstílust váltai, de lehet. Például keress egy sportot - aerobik, falmászás, görkori, ejtőernyőzés ... bármi. Olyan térsaságra találsz majd, ami új értelmet ad az egész világak. Sikeres leszel és boldog, elégedett, nem egy pánikbeteg, 30kgs partydrogos, aki még másnap délben is rángatózva rejtőzködik, mint egy vámpír...

Remélem segítettem...

2008. aug. 9. 11:27
 4/30 anonim ***** válasza:
91%

Nos, a kérdésed az volt, hogy mi a jó a drogozásban. De melyik drogra gondolsz? Olyan nincs, hogy na én most drogozok egyet.

Mi a jó a fűben? Pfff, hát én nem nagyon szeretem. Jókat lehet tőle vihogyni, de szerintem büdös, rossz az íze, meg olyan hülyén betompul tőle a szemem, én max. egyet-kettőt szívok bele társaságban, ha éppen olyan a helyzet, de nem vagyok érte odáig. Amúgy egészségkárosító hatása nem bizonyított a mai napig, vagyis mindkét véleményt lehet bizonyítani.

Mi a jó a rush-ban? Nos, a rush egy legális drog, szexshopokban árulják, mint vágykeltőt. Egy gyorsan párolgó folyadék. Nem rossz. Kb. 1-2 percig érezhető a hatása, hogy is mondjam, úgy megdobja a dolgokat. Főleg a hangokat, olyan "élő" lesz minden, kicsit be is szédít, de kellemesen. Viszont az nem jó, ha már harmadszor-negyedszer szippantasz bele, mert attól én már rosszultam be, szóval csak ésszel. Ja, ilyet se vettem még magamnak soha, csak kínáltak vele többször, ez azok között van, amit a mai napig elfogadok simán (füvet csak nagyon nagyon ritkán), mert egy-egy szippantás nem okoz semmi bajt. De szerintem a rendszeres használata nem lehet túl egészséges, de fogalmam sincs, hogy miből van.

Mi a jó az ekiben? Na azt nem tudom. Szerintem semmi. Szar. Drága, és nem jó semmire. Én asszem háromszor próbáltam, többet nem adok ki rá pénzt, mert egyszerűen nincs értelme. Meg amúgy se. Beletesznek minden szart, kell a fenének. Oké, egy techno buliban talán jól jön, de alapjában utálom az olyan zenét, persze zene nélkül is megcsavar, de ha nem akarom, akkor észre sem veszem. Akkor meg minek? Meg mondom, ez aztán tuti nem egészséges, és amúgy nekem pláne nem kell, mert van egy enyhe szívritmus-zavarom, szóval nem kéne vele szórakozni.

A többit nem tudom, mert nem próbáltam, de voltak heroinista ismerőseim. Elsőre mind azt mondta, hogy fasza, nem is tudták mihez hasolnítani, de egy idő után már nem azért tolták, mert jó volt, hanem mert nem tudtak nélküle meglenni. Sose próbálnám ki, mert ha valaki fogékony rá, az akár elsőre rászokhat, aztán arról elég kemény a leszokás, olyat is láttam már.

A kokaint egyszer (de tényleg csak egyszer) szívesen kipróbálnám, mert kevésbé addiktív, viszont sokak szerint a hatása jó. De nem teszem, mert nem vagyok milliomos. Nem véletlenül a sztárok kokainoznak, mivel nem olcsó mulatság. Ha azt veszem, hogy a többi drog sem olcsó, akkor a kokain pedig a k*rvadrága kategória.

Az LSD-t nem próbálnám ki soha. Sokat hallottam már olyanokról, akik egyszer az életben kipróbálták, és skizofrének lettek. Valószínűleg meg volt rá a hajlamuk, de ha nem próbálják ki a bélyeget, akkor ez sose jön elő nekik, így viszont egész életükben élhetnek gyógyszeren, és azt se úgy, mint korábban. Másrészt, ha nem is lesz belőle ilyen gond, sokan beleőrültek már, mert az egy dolog, hogy meddig tart a hatása, de hónapokkal később is visszaüthet egy tök váratlan helyzetben. Amúgy az LSD hatását egy álomhoz szokták hasonlítani, amiben mindenféle lehetetlen dolog történik. Ennek hatására szoktak háztetőkről leugrani, hiszen egy álomban minden lehetséges. Arról nem is beszélve, hogy az álmot végig kell álmodni, még ha rossz álom is, nincs ébresztő.

Több most nem jut eszembe. Vannak dolgok, amiket az ember kipróbál, megtapasztal, de nem árt előre tudni róla, hogy az a dolog milyen, miféle következményei lehetnek.

2008. aug. 9. 14:53
 5/30 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom,miért pontozzátok le az előttem szólót...csak azért,mert kipróbálta?Na és,az ő felelőssége,de nem lehet csak olyan véleményeket hallgatni,amiket olyanok írtak,akik sose próbálták ki.Az éremnek két oldala van.Kipróbálta a füvet....és?Meghalt?Valószínű nem,mivel kommentet írt.

Egyébként lehet spiritualitásért is ki lehet próbálni a drogot,pl.indiánok és más törzsek,és bizony nem a 'drogtól' halnak lassan ki,hanem a civilizált fehér embertől...de ez más téma.

Én sose élnék mesterséges anyaggal,egyrészt,mert félnek,hogy mi van benne.Van olyan is,hogy patkányméreg van a bélyegen,és pl.nem az LSD tulajdonságaitól halsz meg,hanem a méregétől,van ilyen,lásd a mostani botrányt a heroinnal.Meg a sok pénzt is sajnálnám rá.

2008. aug. 9. 16:23
 6/30 A kérdező kommentje:

De tényleg én mindenkinek a véleményére kiváncsi vok,még ha nem is próbálta ki,de tud róla vmit,kiváncsi vok ennyi az egész!

Azt se értem miért halnak meg tőle annyian,miért adagolják túl magukat?

2008. aug. 9. 20:04
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

Nos, a túladagolásnak a legfőbb oka az, hogy a szervezet már hozzászokott az addigi dózishoz, ezért emelni kell az adagot, hogy az "élmény" újra a régi legyen. Csak éppen van, hogy az ember nem ismeri a mértéket, kicsit túlvállalja magát. Vagy túl tiszta az anyag. Ez amúgy leginkább a heronnál fordul elő (mármint hogy tisztább az anyag, mint amit az illető megszokott, és a szokásos mennyiséget lövi be magának, mégis meghal tőle).

Utolsó előtti válaszoló

2008. aug. 9. 21:17
 8/30 anonim ***** válasza:
98%

Az én környezetemben kb. 13 éve kezdték el ezeket a diszkó drogokat. Nagy drogellenes voltam, láttam a barátaimat, ahogy tönkre teszik magukat eladják a dolgaikat, és nem mernek hazamenni, diszkó után. Aztán pár évvel később elfogott a kiváncsiság, hogy mi lehet az a szer ami másmilyen érzéseket vált ki, mint amiket eddig érzek, és képes vagyok tőle másképp látni a világot. Iszonyú kiváncsi lettem.

LSD-vel kezdtem. Hogy mi a jó benne? Talán a legtöbb élményemet ettől a drogtól kaptam. Előszőr is életemben nem nevettem ennnyit mint amennyit a bélyegtől, másodszor meg olyan jó hallucinációim voltak, olyan élmények, amelyeket tényleg nem adhat meg más dolog, és sohasem fogom elfelejteni. A lényeg hogy jó társaságba csináld, ahol jól érzed magad és biztonságban, a másik fontos, hogy tudd irányitani a szert és akkor nem történnek balesetek. Ja s persze nem kell túlzásba vinni. Nos bármilyen hihetetlen de kb. 1 év után meguntam. Őszintén szólva az a tapasztalatom hogy minden drog egy idő után ugyanazt nyújtja. Már ami elsőre olyan húde jó volt az 20jára is olyan és az már uncsi.

Próbáltam a speedet, diszkóba jó vele elpörögni, társaságban jó vele beszélgetni, lelkizni, másképp látsz olyankor dolgokat, sokkal megvilágosultabban és jobban rálátsz dolgokra, mélyebben átérzel dolgokat.

A fű jó társaságban, egyedül csak punnyadni és sztondulni bambulni lehet tőle. De van aki élvezi a bódulatot, számomra nem nagy durranás, de ha jó társaságban vagy akkor kihozza a hangulatot. De tudni kell ezt is irányitani.

Ex: hát érdekes dolog, a régebbi exek inkább csak pörgettek, annyi különbség volt közte és a speed között, hogy az ex néha felpörgetett néha lelassitott, és ez hangulatilag is ingadozott. Viszont a mostaniakba nem tudom mit kevernek de egészen mások. véleményem szerint abszolút nme is való diszkóba már, mert olyan szinten szétcsúszol tőle, hogy nem birsz megmozdulni. És olyan érzéseket ad, hogy azt elmondani sem lehet. Minden jól esik, minden jó. Az is ha éppen fekszel egy ágyon, és megmozditod a kezed, olyan jó érzéssel tölt el, hogy a hideg ráz tőle. Plussz még jönnek ilyen hullámok, mintha megcsapnának és tetőtől talpig átmegy rajtad ez a jó érzés, ilyen hullámszerűen. De sokadik alkalom után már ezt is megunod.

Kokaint nem próbáltam még de állitólag a legtisztább, és legjobb, magabiztos vagy tőle, úgy érzed tied a világ, közben jó érzéseid vannak,és mégis józanabb vagy mint általában.

Összességében minden drogban van valami ami különleges és felejthetetlen élményt ad. Általában jót. De nem kell túlzásban vinni. amikor már nem dob fel, akkor felesleges csinálni. És aki nem ezért csinálja az hülyén csinálja. És ezekből lesznek a halálesetek, függőségek, stb.

Mindenki maga dönt az életéről hogy mit tesz vele. Én úgy döntöttem kipróbálom,mert kiváncsi voltam, nem bántam meg, örök élmények maradtak. De elég volt. Részemről ennyi.

2008. aug. 9. 23:17
 9/30 anonim ***** válasza:
13%
Kedves ötös válaszoló. Feltevésed nem túl helytálló. Nem azért pontoutuk le, mert nem próbáltuk és olyan nagyon okoskodunk. Sajnos az "okoskodás" mögött több éves kőkemény tapasztalat áll, és hidd el én kihagynám az életemből. Persze erre előbb utóbb rájönnek néháyan. A többieket meg felesleges megkérdezni, vagy már nem lehet...
2008. aug. 10. 16:41
 10/30 anonim ***** válasza:
24%
A füvet és hasis szívó indiánok, pedig nyugi, nem haltak ki. Csak ma nem sámánokkal társalgó varázslónak hívjuk őket, hanem a PlayStationt-t éjjel nappal küldő, gyakran spirituális lényekkel társalgó munkanélkülinek.
2008. aug. 10. 16:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!