Filmekből lehet nyelvet tanulni? (lent)
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy filmekből lehet valamennyire nyelvet tanulni hafelirattal nézi az ember. Jó perszenem megtanul, de gyakorlásnak jó lenne ha igaz. Amennyiben ez így van milyen filmeket érdemes nézni?2014. márc. 31. 20:43
1/5 anonim válasza:
Igen tanulhatsz nyelvet filmekből. :)
Leginkább a rajzfilmekből :) abból is a feliratos ( magyar felirat) De megtanulsz picit beszélni akkor se tudsz a boltba egy 1 kg kenyeret kérni érted a célzást?
2/5 anonim válasza:
Eredeti nyelv + eredeti nyelvű felirat a hatásos, különben a magyart csak olvasod és arra figyelsz nem a nyelvre. Vagy pedig nem olvasod a feliratot és a szövegre figyelsz, és csak akkor nézed ha nem érted.
Filmnézéssel való "nyelvtanulás" amúgy sem kezdődnek való, hanem aki érti a nyelvet és fejleszteni akarja a szókincsét.
3/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
Persze nem onnan akarok tanulni csak egy picit gyakorolni.
Tudnatok ajanlani valamit?
2014. ápr. 1. 16:20
4/5 Jolly Roger válasza:
Én sorozatokat néztem gyakorlás céljából. Először magyar felirattal, majd angollal, később már nem kellett felirat sem. Bármit nézel eredeti nyelven, tanulsz belőle.
5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom!
2014. ápr. 2. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!