Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miről lehet felismerni külsőre...

Miről lehet felismerni külsőre a zsidókat?

Figyelt kérdés
2008. júl. 24. 14:51
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó hozzászóló! Én meg ismerek rengeteg zsidót, akire ez a leírás nem ilik rá... Igaz, hogy ez jellemző gyakran, de szerintem ne általánosítsunk.... :)
2008. dec. 31. 14:40
 12/37 anonim ***** válasza:
40%
nagy az orruk
2009. jan. 2. 18:00
 13/37 anonim ***** válasza:
96%
OK külsőre de ruhában vagy ruhanélkül?Nőkre nincs ötletem.
2009. jan. 4. 21:06
 14/37 anonim ***** válasza:
87%
Hát az orról biztos nem. Nekem hatalmas nagy hosszú karvalyorrom van, majdnem olyan mint gyurcsányé mégsem vagyok zsidó.
2009. ápr. 14. 19:13
 15/37 anonim válasza:
80%

A reform vagy neológ zsidó férfiakról szinte lehetetlen megállapítani a vallási hovatartozásukat, ha csak nem viselnek kipát. Reform illetve neológ nőkről is ugyanígy lehetetlen.

A charediek (ultra-ortodoxok) esetén könnyebb a dolog.

(Nagyjából egységes az öltözet, de közösségekként előfordulhatnak kisebb eltérések...)

Férfiak:

- fekete kaftán (bekishe)

[link]

- kalap, esetleg steimel

[link]

- ha kalap nem is, de kipa (kerek fejfedő) mindenképpen van rajtuk. a charediek általában fekete színűt viselnek

- fekete nadrág

- fehér ing

- néha kilóg az ing alól a cicesz (tzitzit), ami nem más, mint az imaköpeny (v. imasál) (tallith) rojtja. 4 darab ilyen rojt van egy köpenyen

[link]

- viselhetnek pajeszt, vagy szakállat

Nők:

- szoknya (általában bokáig ér, de mindenképpen a térd alá)

- a felsőruházat nem dekoltált, a ruha ujja (minimum) a könyök alatt végződik

- férjes asszonyok kendőt vagy parókát hordanak, hogy ne látszódjon a hajuk

[link]

[link] (Ők még nincsenek férjfnél :-D)

Tehát az arcforma nem jelent semmit, a "nagy orr meg a hosszú fülek" baromság. Senkit nem lehet ilyen alapján beskatulyázni. Én ismerek nagy, görbe orrú nemzsidót és pisze orrú zsidót is...

Nagyjából ennyi... Remélem hasznos volt! :-)

2009. ápr. 24. 00:19
 16/37 anonim válasza:
81%

Javítom

*nem steimel, hanem streimel...

Elírtam, na... :-)

2009. ápr. 26. 15:50
 17/37 anonim válasza:
43%
Kis szarvaik vannak a hajuk alatt, és kénes szagú a lehelletük.
2009. nov. 15. 19:26
 18/37 anonim ***** válasza:
78%
Nem könnyű, de meg lehet mondani elég nagy valószínűséggel. Sokkal inkább a viselkedésükből és ehhez társuló kinézetükről. Van ilyen is, olyan is, fekete, fehér stb. aki viszont azt állítja nem lehet az hülyeség már hogyne lehetne minden fajnak meg van a maga jellegzetessége az már más kérdés, hogy egyesek ezt akár plasztikai műtétekkel, névváltoztatásokkal próbálják palástolni több, kevesebb sikerrel. Egy biztos, hogy nem tartoznak a szebbik fajtákhoz pl.: mesztic, kaukázusi, de néha akad 1-2 kivétel is. A hosszabb, főleg karvajszerű orr elég jellemző. nem véletlenül ábrázolják őket karikatúrákban ezzel a jellegzetességgel. Mivel állandóan keverednek éppen ahol élnek így már nehezebben felismerhetőek, de sokkal inkább a stílusukról lehget felismerni, ami igencsak rámanősebb a többinél, éppen ezért foglalják el általában a társadalmon belül a kulcspozíciókat na meg, azért, mert amúgy tudják, hogy nemigazán csípik őket sehol sem (már a Római Birodalomban sem!).
2009. dec. 19. 22:42
 19/37 anonim válasza:
40%

Ha már mindenáron ilyen különbséget kell tenni emberek között, ha ez annyira lényeges, akkor én is leírom:

1., Ötször olyan értelmesek, fogékonyak, intelligensek, mint más

2., A kisujjukban van a zene és a költészet (és általában az irodalom)...

2010. ápr. 9. 11:24
 20/37 anonim ***** válasza:
46%
én megmondom, de mit fizetsz érte?
2010. jún. 17. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!