Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy néha azt...

Miért van az, hogy néha azt hisszük hogy lassabban telik az idő?

Figyelt kérdés
PÉLDÁUL, ha filmet nézünk azt hisszük hogy lassabban telik az idő, és ha valamilyen tevékenységet végzünk pl. szórakozás (strand), az meg gyorsan eltelik? sokat gondolkodtam már ezen, van logikus magyarázat?
2009. dec. 18. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincsa nagy magyarázat, egyszerűen ha az ember valami olyasmit csinál amit szeret, vagy bele éli magát valamibe és kedvvel csinálja akkor az idő gyorsabban telik, de ha valamit nem szeret csinálni akkor csak egyfolytában lesi az óráját és azért tűnik úgy.
2009. dec. 18. 12:49
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
mert unalmas filmeket nézel :D
2009. dec. 18. 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Van relatív meg objektív idő. Hogy telik valójában és te hogyan érzékeled. Pl. ha nézel egy érdekes 1,5 órásfilmet, az 1,5 óra hosszú, akárhogy is vesszük, de mivel téged leköt, foglalkoztat, neked hamarabb elmegy vele az idő. Eközben a kinti világban ugyanúgy rendesen 1,5 óra telt el.
2009. dec. 18. 13:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

az idő ugyanolyan gyorsan telik mindig (a Földön), legfeljebb te érzékeled másként. erre már Einstein bácsi rámutatott ugyebár hogy mint minden, így az idő is relatív. az akkori matematikusok körbe is röhögték egészen addig amíg ki nem derült hogy igaza van :D.

vélhetően azért érzékeled másként, mert belefeledkezel abba amit szeretsz csinálni, amit meg nem szeretsz abba nem tudsz belemerülni ugye?:D de az egész önmeggyőzés kérdése: ha úgy állsz hozzá hogy akkor is meg kell csinálni ha nem szereted akkor hamarabb el fog telni az az idő mintha 10 másodpercenként az órádat nézegeted:D

2009. dec. 18. 13:18
 5/6 anonim ***** válasza:
67%
Óóóó istenem én matekon régen 2 percenként a mobilom óráját néztem:DDDD
2009. dec. 18. 13:46
 6/6 anonim ***** válasza:
93%

Már, ha ugye feltételezzük, hogy létezik olyan, hogy idő... ;)

Azt is meg lehet figyelni, hogy a relatív idő úgy is működik, hogy minél idősebb az ember, annál "gyorsabban megy". Emlékszem pl., hogy gyerekkoromban, ha valamire azt mondták, hogy majd holnap, akkor akár azt is mondhatták volna, hogy a következő életemben, annyira hosszú időnek tűnt. Mostanában meg csak azt veszem észre, hogy már másik évet írunk ismét. Sajna repül az idő :)

2009. dec. 18. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!