Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen önvédelmi fegyvert...

Milyen önvédelmi fegyvert ajánlotok?

Figyelt kérdés

Gázspray szerintem nem túl hasznos egy felzaklatott támadóval szemben.

Férfi vagyok, edzett is, csak utcai harcban nincs képzettségem. Jártam küzdősportolni, de aki már vett részt igazi utcai verekedésben tudja, hogy nem olyan mint ringben verekedni...

2014. márc. 29. 09:13
 1/4 anonim ***** válasza:

1. A rossz gázspray, ami "haszontalan a felzaklatott támadó ellen":

[link]

2. Ennek ellenére én sem a gázsprayt ajánlom elsődleges fegyvernek. Hanem egy jó gázrevolvert.

[link]

[link]

[link]

3. Itt találod most tételesen kb. a boltban, újonnan elérhető típusokat:

[link]

A készlet gyakran változik. Van amikor az önvédelemre jó típusok száma 10 fölött van, de most önvédelemre leginkább az alábbiak ajánlhatóak, ebben a sorrendben:

-Record Chief (31 ezer)

-Keserű Pitbull (31 ezer) (gumit is tud lőni)

És ha nem revolvert akarsz, hanem öntöltő pisztolyt, akkor ezek. Az öntöltő pisztolyok könnyebben produkálnak akadályt, akár éles helyzetben is, de ezek a most kaphatóak közül a legmegbízhatóbbak:

-Zoraki 914 (25 ezer)

-Ekol Special 99 (26 ezer)

4. Két fajta lehetőséged is van. Vannak gázpisztolyok (ezek csak revolverek), amik gumilövedéket is tudnak kilőni. llletve olyan gázpisztolyok, amik csak könnygáz és paprika gáztöltényeket lőnek ki. (A gumi rohadtul fáj és odab.asz, a gáz fél órára megvakít)

5. Én évek óta minden nap 1-2 gázpisztolyt és mellé(jük) mindig 2 gázsprayt hordok magamnál. A 2 pisztoly együtt kb. 1 kilót nyom és úgy járok velük suliba, boltba, utcára, mindenhová. Könnyen rejthetőek a mindennapokban. Menj fel a nethírlap.hu-s fórumra, amit linkeltem neked és ott tájékozódj jobban Gázpisztoly topicban az ott lévőktől. Minden kérdésedre (félelmedre, ötletedre, felvetésedre) választ fogsz kapni.

2014. márc. 31. 18:03
 2/4 A kérdező kommentje:

Gázpisztoly tudod miért necces? Mert elég parás dolog elővenni közterületen fényes nappal. (legutóbb mikor történt egy atrocitás fényes nappal történt a nyílt utcán)

ha előkapok egy gázpisztolyt és lövök vele akkor rögtön riasztják a rendőrséget mert a sok suttyú éles lőfegyvernek fogja nézni és még én leszek elővéve. A támadó meg természetesen azzal védekezik hogy nála "nem volt fegyver".

2014. márc. 31. 19:52
 3/4 A kérdező kommentje:
ezenkívül nyáron meg tavasszal hol lehetne hordani rejtve gázpisztolyt? én azt csak télen tudnám elképzelni téli kabát alatt.
2014. márc. 31. 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Gázpisztolyokra több mint 50 ezer viselési engedély van kiadva Magyarországon. Valszeg még ugyanennyi fegyver van, amire nem is kérnek viselésit, hanem illegálban hordják az emberek. A gázpisztolyosok nem mind 2 méteres, 120 kg-os férfiak. De megyek tovább is:

2. A gázpisztolyok különböző méretűek típusonként:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Önvédelemre hordani értelemszerűen a lehetőleg minél kisebbeket és minél könnyebbeket érdemes. A megbízhatóság és a rejthetőség (méret, súly) a két legfontosabb szempont.

3. Én egy magas, vékony testalkatú ember vagyok. Az utcán találkozva a koromból és úgy általában a megjelenésemből senki nem feltételezné, hogy fegyver(ek) van(nak) nálam. Mégis, általában ezek (a méretűek) vannak nálam:

[link]

[link]

Több mint 1 kilónyi fegyver. A linkeken látod a méretüket, súlyukat. Az első egy övtokban, a csípőm mögött, a jobb oldalamon. A második a bal nadrágzsebemben. Ez két tök átlagos fegyver (az első még egy kicsit nagy is) és a rejtésük ÁTLAGOS ruházat mellett semmilyen gondot nem okoz. A plusz 1-2 gázspray rejtése pedig még könnyebb, bár azt annyira nem kell rejtegetni, fel lehet vállalni bárhol.

Még egyszer, egyetemre járok órákra, napközben sokfelé megfordulok és lassan 1,5 éve sosem volt probléma a rejtéssel. Nyáron is tökéletesen rejthetőek. Annyi, hogy néha nyáron a nagyobbat egy övtáskába szoktam tenni, amit pár ezer forintért vettem hozzá. De pl. még strandra is lehet vinni egyet. Én szoktam.

4. Nálam sem véletlenül van GUMIS PISZTOLY + GÁZOS PISZTOLY + GÁZSPRAY. A szitu súlyosságától függő, hogy melyiket kell használni. Ezért mondom, hogy legyen nálad is (és mindenkinél) egy pisztoly és egy spray LEGALÁBB. A belváros közepén, rengeteg ember előtt én is csak a gázsprayt használnám első körben. Más kérdés hogy általában NEM zsúfolt környékeken támadnak meg.

5. Ha előkapod a gázpisztoly és lősz vele, a következőt kell csinálni utána: Pucolni a másik irányba. Erről most oldalakat tudnék írni (írtak már helyettem mások korábban), de röviden összefoglalom. Magyarország egy fos ország önvédelmi jogi szempontból, mert mindenki az önvédekező ELLEN van. Igen, ha pofán fújsz/lősz valakit gázzal, akkor holnap a Blikkben te leszel a fegyveres ámokfutó. A rendőrség ellened is indít eljárást garázdaság/testi sértés miatt.

Ezért teszi ezt minden normális, értelmes gázfegyver tulajdonos, önvédelem után:

-Miután a támadó ki lett ütve és biztos nem tudja követni, elfut a másik irányba. Eltűnik a környékről (a környező utcákról) jó messzire. Soha nem mondja el senkinek az esetet, maximum pár héttel később a haveroknak.

6. Ami tévedés: Nem, nem indítanak ellened hajtóvadászatot a fenti esetben. Akit arcon lősz gázpisztollyal, az fél órára megvakul. Pont. A rendőrség leszarja, hiszen nincs miért nyomozni. Nem éles pisztollyal lőtted fejbe kétszer a támadót, aki ettől meghalt. Abban az esetben biztos hajtóvadászat lenne. Csal elgázosítottad, de 1 óra múlva már semmi baja, másnapra meg már a bőrét sem csípi a gáz. Már ha egyáltalán a támadó, vagy egy szemtanú bejelenti a látottakat, nem történik semmi. Indul egy kis nyomozgatás, de mivel maximum garázdaság/könnyű testi sértés miatt, ezért nem jönnek ki a Miami Helyszínelők sem ujjlenyomatokat és spermamintát gyűjteni, fantomképet készíteni. Ezek az ügyek elhalnak.

7. Röviden:

Egy jó gázpisztoly (kicsi, könnyű, jól rejthető és megbízható) + egy jó gázspray minimum. Ha helyzet van, felméred hogy melyiket használd. Miután elgázosítottad, rohansz a másik irányba.

FIGYELEM: Ezek önvédelmi eszközök. Nem halálsugárvetők, tehát arra jók, hogy a te menekülésedet fedezzék, amíg eltűnsz a helyszínről és megszűnik a közvetlen fizikai veszélyeztetettséged a támadó által. Egy gázpisztoly rengeteg szituációban elképesztő segítség lehet, jellemzően 1-3 támadó esetén, akiknél valamilyen szúró/ütő/vágó fegyver, vagy a puszta kezük van. Azért a támadások 99%-át valami ilyesmik teszik ki, amik ellen jó a gázpisztoly, gázspray.

Miután elszaladtál jó messzire, soha nem szólsz senkinek róla.

Spray: [link]

Pisztoly: https://www.youtube.com/watch?v=Sll6oxY0WD0

https://www.youtube.com/watch?v=rIQxNRuEWVY

+1: Mondom, nézz szét jobban a nethírlapos fórumon is, meg azokon az oldalakon, amiket linkeltem az előzőben. Szerinted azért teszek meg minden tőlem telhetőt a célért (a gyk.hu keretein belül), mert ki akarok baszni veled? Vagy mert számomra bizonyítottan a ma Magyarországon átlagember számára elérhető legjobb önvédelmi eszköz a gázpisztoly?

2014. márc. 31. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!