Milyen önvédelmi sportot ajánlotok?
melyik a jobb aikido, kung fu, karate, esetleg krav-maga?
vagy mit tudtok ajánlani
és miért?
200 méter sprint, plusz valamilyen önvédelmi fegyver. Ez a legolcsóbb, és leghatékonyabb önvédelem.
Ha bunyózni akarsz megtanulni, akkor elsőnek a boxot ajánlom.
1. válaszoló ! az összes önvédelmi sportban tanulják a fegyver ellen védekezést !!! ASD
Sztem Kung Fu :) ! A világon a legtöbben tanulják !
Pl.: Chackie Chan :)
olyan önvédelmi sportra nem mennék amiről nem hallottam még !!!! lengyelországba 10000 járt egy ismeretlen önvédelmi sportra , és hibás tanitást kaptak , hamis "mesterektől" sok pénzért vizsgáztak a SEMMIÉRT !!! és mozt enyhén szolva baszhatják !!!
lengyelországba 10000 járt egy ismeretlen önvédelmi sportra , és hibás tanitást kaptak , hamis "mesterektől" sok pénzért vizsgáztak a SEMMIÉRT !!! és mozt enyhén szolva baszhatják !!!
LOL, pont a kungfus mondja...
Capoeirával megvédi magát, az biztos :DDDD LOL.
Heyy, comment, miagond a kungfuval? csak mert ha harctechnikára kerül a gyakorlás, én is keményen dolgozom (kung fu-kemény munka)
amúgy valóban űzz egy jó kungfu stílust.
de amúgy hasonló kérdésekre érkeztek már olyan kifejtett válaszok...
azt csináld ami közel áll hozzád. és azt jól. abból a stílusból keress egy jó edzőt / helyet, kérdezz utána a képzésnek, nézd meg kik járnak, menj le és próbáld ki!
akár küzdj meg valakivel.. ha látod hogy téged nagyon legyőztek és ez tetszik, akkor ezt keresed..
én így szoktam tanítványokkal. mindenképp megmutatom nekik mit is csinálunk, és letisztázom, hogy miért is akar tőlem tanulni.
Okké!
értem. teljes mértékben! igazad van.
áh, szégyent hoznak sokan a kungfura.. de ha valaki tehetségtelen, és komoly technikát tanítanak neki ráadásul egy drága de semmire való edzésen, hát annak a vége ilyen katasztrófa.
inkább 1000X Muay-thai vagy thaibox mint egy olyan edzés, emin 1 dolgot nem tanulsz meg: embereket legyőzni.
önvédelem és a sport két különböző dolog, az önvédelmi sport egy elég önellentmondásos kifejezés, szóval ha kifejezetten önvédelemre kell, akkor egy kifejezetten önvédelmi tréningre menj, ami ezek közül a krav maga.
a különböző küzdősportok/harcművészetek gyakorlása egy elég magas szint eléréséig gyakran kifejezetten hátrány tud lenni, ha az utcán meg kell védened magad, mert egy sémában tudsz csak gondolkodni, azt viszont nem tudod olyan jól, hogy számodra új, ismeretlen szituációban és stresszhelyzetben hatékonyan tudd alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!