Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyenek a fotóim?

Milyenek a fotóim?

Figyelt kérdés
félve, de szeretném tudni,hogy ki mit gondol a képeimről. ezen az oldalon láthatjátok őket: [link] . Ha lejjebb mentek, szerintem ott jobbak vannak de ez az én véleményem:DD nem vagyok egy profi fotós, én is így gondolom hogy egy fényképezőgéppel nagyon egyszerű képeket csinálni, de nem mindegy hogy miről,és milyen pózban. én csak egy 5 megapixeles telefonnal csináltam az összes képet, és effekt egyiken sincs. 15 éves lány vagyok, és a közeljövőben szeretnék ezzel foglalkozni csak nemtudom merre mehetnék, és ahhoz egy fotósulit elvégezzek ahhoz mi kell? mármint milyen tantárgy? rajz vagy mi?:D szeretném ha felvilágosítanátok ezen a téren,köszi előre is!:) ( negatív kritikákat is elfogadok)

2014. márc. 22. 20:58
 1/7 acelsziv ***** válasza:
37%
nem rosszak, de a before after képnél nagyon figyelj a gép pozíciójára. Ugyanott legyen mindkét esetben
2014. márc. 22. 21:04
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Nem akarlak elkeseriteni, de ez nulla.

Teny, hogy mobiltelefonnal nem lehet igazan jo kepeket kesziteni - de ezeknel szazszor jobbakat lehet. Itt nem csak a technikaval van gond.

A szerkesztes, a kompozicio nelkuloz minden tudatossagot.

A leghalvanyabb fogalmad sincs arrol, mitol lesz egy foto jo, hogyan kene egyaltalan nekikezdeni.

Ez nem baj. Senki nem szuletik fotomuvesznek. Azonban ha ezzel akarsz foglalkozni, akkor illene lassan nekiallni olvasni. Az internet tele van kezdoknek szolo anyaggal, kezdj el ismerkedni a szakmaval. Vagy felejtsd el.

Csak par hiba a kepeiddel kapcsolatban, hogy konkretumot is mondjak: a legtobb kiegett/bebukott, tul eros a feny, rondak at arnyekok. Viragot (mast sem) nem fotozunk fentrol. Nem kozepre szerkesztjuk a temat, az csak ritkan mutat jol. A horizont mindig legyen vizszintes. Es meg sorolhatnam.

Ezek egytol egyig olyan kepek, amiket a nagymamam is megcsinalna ha a kezebe adnek egy fenykepezot. Tucat. Erdektelen. Olvass, tanulj, es fuss neki megegyszer.

2014. márc. 22. 21:20
 3/7 anonim ***** válasza:
82%
Ezek nem nevezhetők fotóknak. Értékelhetetlen.
2014. márc. 22. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
Nulla. Ezek átlag "ott voltam, megnyomtam a gombot fotók". Keresd a témát, próbáld úgy fotózni, ahogy más nem látja, vásárolj fényképezőgépet (lehetőleg olyat ami képes manuális beállítások melletti képalkotásra, tehát enged téged fotózni) és tanuld meg legalább az alapokat (expozíciós beállítások és képre gyakorolt hatásuk, a fényképezőgéped működése, hogy tudd mit miért csinálsz vele és mi lesz a végeredmény stb...). Ez így nem fotózás, csak kattintgatás.
2014. márc. 22. 21:55
 5/7 Nagy János22222 ***** válasza:
0%
Szerintem nem olyan rosszak (a körülményeket figyelembe véve mondom ezt) van még hova fejlődni, ami evidens a korodat tekintve. Csak így tovább!
2014. márc. 23. 00:17
 6/7 anonim ***** válasza:
81%

Csak így tovább? Te viccel! Ezek nem fotók, csak kattintgatások. Semmiféle tehetség, odafigyelés, szándék nem tükröződik.

A fényképet nem a készülék készíti, mint ahogyan a festményt sem az ecset. Azt a törekvésedet, hogy fotózni szeretnél, dícséretesnek tartom, de ezekra a képekre számomra családi fotók. Ahogy egykoron fotós tanárom mondotta: Mancika szoborral kategória.

A fényképezőgép csak munkaaszköz. Egy filléres boxgéppel is lehet jó fotót készíteni, s egy milliós értéket képviselő, teljesen felszerelt Hasselbladdal is rosszat.

Címadással is próbálkozol, de az sem sikerül. A before-afterrel nekem nem az a gondom, hogy a nézőpont eltérő, hanem az, hogy nem értelmezhető az előtte-utána. Egy téli és egy tavaszi kép egymás mellett. És?

Nincs megkomponálva, s nyitva hagyja a kérdést, hogy mi is történt közben?

Az ellenfényes felvételek a fotózásnak egy külön szegmense, ami nem abból áll, hogy a fényekkel szemben kattintgatok. A képen meg is kell indokolni ennek okát. Az éppen most jártam arra, s mindenképpen le akartam fotózni, nem elegendő. És miért ferde az egész? Telót is lehet egyenesen tartani, vagy gépben kiigazítani.

A számomra az is ellenszenves, hogy angol címeket adsz. Miért?

Ha értékelni kellene, akkor tizes skálán 3-4-es értékre tenném a képeket, az angol címek miatt lerontanám kettővel.

2014. márc. 23. 01:17
 7/7 anonim ***** válasza:
47%

Nézzük át mégegyszer. Tecnikailag tényleg nulla. Rohadt sokat kell még tanulnod. Elöször nézd át, tamuld meg az alapfogalmakat.

Ilyesmiket mint kompozíció perspektíva telón is lehet gyakorolni.

A neheze utána jön.

De! Jól választasz témát. Meglátod a lényeget, csak még nem tudod megmutatni. Ha ezt megtanulod, lesz belöled valami.

...ember küzdj és bízva bízzál...

2014. márc. 23. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!