Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek milyenek a fotoim?

Szerintetek milyenek a fotoim?

Figyelt kérdés

[link]

Kezdö vagyok, lassan egy eve,hogy fotozok...Szerintetek milyenek a kepeim ? Mi hianyzik belöle ?

2013. aug. 10. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:

hány éves vagy?

szerintem nem jók, ne haragudj

hogy mi hiányzik? az, ami a jó fotóssal vele születik: a szem

korrekt kattogtatás, gondolom van egy jó géped, ennyi, amit csinálsz. mint aki végigmegy itt-ott, és nyomkodja a gombot.

nehéz elmagyarázni mit nem csinálsz jól, mert ezt nem lehet megtanulni, illetve lehet, és akkor egy jó iparos leszel, de nem leszel egyedi, különleges

2013. aug. 10. 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzővel.

Iszonyú sok mindent vet a latba a tehetség, viszont a jó fotózáshoz nem csak ez kell. Hanem van jó pár technika, trükk, amit tanulással szerzel meg, és a másik fontos dolog pedig a tapasztalat, illetve a szenvedély és a kreativitás. Ezek nélkül nem vagy jó fotós. Nem hiába ez egy szakma, egy foglalkozás. Ha mindenki kapásból profi fényképész lenne, akkor az újságokhoz, műsorokba stb-be (pl. NatGeo), gyakorlatilag bárkit felvehetnének. Nézd meg a NatGeo fotósait, ott nem nagyon találsz fiatalokat, ők mind tapasztalt, profi fényképészek.

Egyébként az ötlet nem rossz, illene egy Bp-i albumba, de találj ki valami jobb helyeket, ötleteket. Nem csak a házak meg ilyenek vannak, hanem pl. egy jelenetet kell lekapni, egy érdekes dolgot. Egy olyan dolgot, ami kiemelkedik a képből. Tudnod kell mire fókuszálj, zoomolj, élesíts stb.

Javaslom, hogy olvass írásokat a Google-ben kereségle. Pl. fényképész trükkök, vagy ilyesmi.

Pl. itt egy jó kép: [link]

2013. aug. 10. 22:56
 3/8 A kérdező kommentje:
18 eves vagyok es köszönöm a kritikat, megprobalok majd javitani rajta. :)
2013. aug. 11. 18:26
 4/8 anonim válasza:
Akad közöttük egy-két igazán szép, de némelyik ferde. Figyelj jobban, hogy milyen szögből fotózol! Kísérletezz bátran!
2013. aug. 11. 18:36
 5/8 anonim ***** válasza:
sztem egész jók!!
2013. aug. 11. 21:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Újságba, illusztrálni kiváló, de semmi több. Vigyél bele dinamikát, tök unalmas, hogy minden mozdulatlan, vagy élettelen. Mintha kihalt városokat fotóznál. És még valami, az ördög a részletekben rejlik, sokszor sokkal izgalmasabb mondjuk az angyalszobor szárnyának egyik tollán a galambfos, mint maga az egész szobor a mozdulatlanságával és kifejezéstelenségével.
2013. aug. 12. 02:03
 7/8 anonim válasza:
Nekem tetszenek :)
2013. aug. 13. 22:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Valahogy nem érzem hogy különösebben érdekelt volna milyenek lesznek a képeid.Egy két érdekesebb vagy látványosabb van pl a külföldi városok képei de csak azért mert érdekes dolgokat fotóztál.Némelyik kép homályos életlen is vagy egyszerűen csak egy átlag kép.A legrosszabb képeid szerintem a Wekerle telepi fotók egyszerűen unalmasak.Szerintem az lenne a jó ha minnél egyedibb különlegesebb nézőpontokat keresnél több fotót készítenél egy helyszínről és később válogatnál melyik is a jó...valahogy ez nekem nem jön át sok a tucat a semleges kép.Nézd végig alaposan a képeid és gondolkodj el rajtuk szerintem...
2013. okt. 5. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!