Hogyan tudnám revenni magam, hogy elkezdjek tanulni?
Tudom,nem túl értelmes a kérdés,de nem tudom rávenni magam a tanulásra,így feltettem.
A helyzet azért rossz nagyon,mert érettségi előtt állok.
Viszont már kitaláltam,hogy mi szeretnék lenni,van végre egy célom az életben,és nem a leckével,hanem azzal a dologgal szoktam "elfecsérelni" az időt. Persze az érettségi tantárgyak sokkal fontosabbak ennél,de mégsem tudom rávenni magam,hogy tanuljak,pedig tudom,hogy ha nem tanulok,akkor nem olyan munkám lesz,amit szeretek csinálni,hanem annál sokkal rosszabb,és azt nem akarom.
És még így sem tanulok érettségi tantárgyakat,hogy tudom mi lesz velem,ha rosszul sikerül az érettségi.
Mit tegyek? Valakinek valami tipp?
Ha rosszul sikerül az érettségi, majd tanulsz és teszel szintemelő vizsgát :)
Amúgy pedig beszélj pár társaddal, és csináljatok tanulókört, ahol egy egy tételt megbeszéltek közösen tanár nélkül. Hatásos tud lenni...
Elsővel egyet értek. Amúgy az a dolog, amitvel elfecséreled az időd... de azt mondod, hogy azt akarod csinálni. Legyél benne a legjobb, és addig csinálhatod, amég csak akarod.
Törit, magyart meg leeht írni IQ-ból is. Matekra tanulj valamennyit. Nyelv sosem árt, de nem fontos mert bármikor tehetsz nyelvvizsgát.
Amúgy mi az, amivel eltöltöd az időd? Kiváncsi vagyok :D
A matekkal nem lesz gond,tanárhoz járok,és meglesz kb 4es érettségim(ő mondta).
Egyedül a szóbeliktől félek nagyon.
Csillagászat. Nagyon érdekel a téma. Legyek a legjobb? Olvasgatok könyveket stb. De hogy lehetnék a legjobb?
Soha ne akarj a legjobb lenni, mert akkor a legrosszabb leszel!
Az elsővel egyet értek :)
"Amúgy pedig beszélj pár társaddal, és csináljatok tanulókört, ahol egy egy tételt megbeszéltek közösen tanár nélkül. Hatásos tud lenni..."
Hát ezzel van egy kis probléma..az osztálytársaim nem valami.."tanulógépek". Nem szeretnek tanulni,főleg nem felmondani tételeket. Vagy legalábbis én így látom eddig. Nemrég kerültem át ebbe a suliba,és elég alacsony itt a színvonal sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!