Az utódok beelőzik az ősöket?
lexikális tudásban nagyban verem az apám. matekban nincs ellenfelem a környezetemben.
múlt héten elmentem vele dolgozni, precízebben hegyesztettem mint ő, és nem fáradtam el. de mi is van valójában a "sorok mögött"?
apukám már egy hete dolgozik rajta, eleve fáradtan megy be és már figyelni se nagyon tud.
fejlődik az emberiség, ami nem rossz dolog.
14 éves és LÁNY (!) létemre jobban tudok motorozni, horgászni, hegeszteni, faragni, esztergálni mint bármelyik velem hasonló korú srác!! számlákat írok, üzletemberekkel, pszichológusokkal beszélek, egyeztetek, üzleteket kötök, munkát vállalok, fizetési felszólításokat írok, adatokat rögzítek.
sztem az igazi műveltség az ez. széleskörű tudás, mindenre magamtól jöttem rá, ezek azok a dolgok, amik a könyvekben nincsenek bent. az igazi tudás, sztem ez. gépezni senki nem tanított, 5 évesen próbáltam ki, ma meg már 3 programozási nyelvet ismerek. azt hiszem ezzel nagyon sok felnőttet beelőztem.
apukám munkatársának feleségét én tanítottam tankolni. a fiát matekból korrepetálom (2 évvel idősebb nálam!), apukámat középfokon megtanítottam németezni.
a hegesztés, horgászás, motorozás, fafaragás, esztergálás??? azok mióta szellemi dolgok?? -.-
a lakást nyáron 2 nap alatt kifestettem, a kerti ház tetőszerkezetét is megcsináltam, illetve kitapétáztam. az itthoni konyhát lelinóleumoztam. na, akkor ez szellemi? :D
végülis igazad van. egy tetőszerkezetet megcsinálni kis dolog... betontömböket valóban nem cipeltem. betonozni betonoztam. egy ház alapját és egy teraszt! én kevertem a betont is!! és 30 literes kannákban vittem a vizet, egyszerre 2 kannát. tök igazad van. 14 éves lány létemre vissza vagyok maradva, mert betontömböket nem cipeltem. na de akkor most én jövök!
rángattál már ki egy komplett horgászcuccot a nádasból? vigyáztál már 15 gyerekre EGYSZERRE? húztál már ki egy 80 kilós motort a bokáig érő sárból többször egymás után?? cipeltél már 30 literes kannákat kettesével?
most büszke lehetsz magadra. viszont a kérdéseimre még mindig nem kaptam választ. tehát kérlek, válaszolj.
nem én vagyok a nagyképű, hanem te. már a kérdésedet olvasva is biztos lehettem benne. sosem dicsekedtem, vagy panaszkodtam ez miatt, de ha egy 42 kilós lány egy 80 kilós motort rángat, emel, stb, az azt hiszem nem semmi....
te figyelj?? láttál már életedben KANNÁT?? boroskanna, vizes, benzines? nem a tenyeredbe kell rakni és ott cipelni!
te képes vagy kinyomni a 120 kilót? gondolom nem. én a kérdésedre válaszoltam, nem normális hangnemben írtál, ezért én sem. mivel úgy gondolom, nincs igazad. és te csa versengeni akarsz, hogy ki tud többet. de ennek semmi értelme, hiszen (gondolom) nem vagyunk egy korosztály-súlycsoport.
és a 120 kilós kinyomásnak mi köze van ahhoz, hogy jobbak az utódok az ősöknél??
Kérdező, te nagyképűzöd le a válaszolót, holott a kérdésed lényege mindössze annyi, hogy húú de keménynek hiszed magad? Hogy te nem fáradtál el, mint az apád, aki valószínűleg már régóta dolgozik ilyet, és elfáradt benne, ellentétben veled, aki fiatalabb mint ő? Hát akkor hadd gratuláljak, mert értelmiszinted nemsok. A válaszoló sokkal de sokkal több mindent csinált azok alapján, amiket leírt, és ahogy láttam te ezt nem bírod elviselni, azért viselkedsz így. Pontozz le mindkettőnket, ha attól azt hiszed, hogy nem így lesz, de fel kell hogy világosítsalak, tévedsz.
Válaszoló: Ügyi vagy, hogy ennyi mindent megcsináltál, és tudsz csinálni, bár én értenék hozzájuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!