Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Munkajog! A főnőköm megteheti...

Munkajog! A főnőköm megteheti ezt velem?

Figyelt kérdés

Közalkalmazott vagyok 4 órában bejelentve. Van szabadságom bőven, és a főnököm kitalálta, hogy 3 napot elvesz a szabadságomból és ezt a 3 napot beteszi novemberbe olyan napra amikor dolgoztam. Így mondhatni papírforma szerint szabadságon voltam, de közben meg melóztam. Arról nem beszélve, hogy ezt a 3 napot olyan napra tette be amik alapvetően nekem nem munkanap mert csak hétfő csütörtök péntek dolgozom így lesz meg a heti 20 órám!

Milyen jogon veszi el tőlem ezt a 3 napot és írja utólag?? Megteheti ezt????

2013. nov. 26. 14:17
 1/7 anonim válasza:
A szabadságok felével ő rendelkezik szabadon.
2013. nov. 26. 14:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom. De, hogy útólag beírja a szabadságot úgy hogy azon a napon dolgoztam nem pedig szabadságon voltam. Ilyet tehet? Pl. most 26 van és gondol egyett beírja hogy Én november 7.8. szabadságon voltam miközben meg dolgoztam. Ilyet mért tehetne?
2013. nov. 26. 14:24
 3/7 anonim válasza:

Utólag nem lehet szabadságot írni,de kérje el a jelenléti ívet amennyiben ez hivatalos is vezetve van!

Bérpapíron is szerepelnie kell a szabadásgoknak,illetve fel kell tüntetni a ki nem vett szabadságokat is.

A szabadságot nem lehet átvinni a következő évre,és sajnos nem is fizetik ki,így nem értem miért "pakolgatja" ide-oda.

A lényeges kérdés az,hogy nem-e lesz a szabadágból fizetés nélküli.Kérje el a jelenléti ívet.

2013. nov. 26. 14:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Jelenléti ív rendszeresen vezetve van. Akkor azzal tudom bizonyitani hogy dolgoztam és kikérhetem a véleményemet, hogy ilyet nem csinálat.

Ha jól tudom akkor 2-3 napot átlehet tenni a következő évre ő mondta személyesen, hogy ez megoldható.

Akkor az a lényeg, hogy visszamenőleg nem írhatja be csak úgy hogy szabadságon voltam mikor nem is voltam.

Nagyon köszönöm a válaszát

2013. nov. 26. 14:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Ilyet visszamenoleg nem tehet. Nem kell sok matek, h az ember rajojjon, h igy 3 napi munkabereddel rovidit meg.
2013. nov. 26. 15:30
 6/7 anonim válasza:

Igazából azt kellenne majd a bérpapíron megnézni,hogy a munkáltatója a 3napot levonja e a fizetéséből,vagy sem,mert ha nem akkor felesleges adott helyzetben az állását kockáztatnia.

Kérdezzen rá,hogy ha Őn dolgozott és minden nap aláírja a jelenlétit,akkor az adott napokon miért szerepel szabadságként.

Előfordúlhat ,hogy inkább elírja a szabadságokat mint sem,hogy kifizesse,de ez nem korrekt és törvényileg sem szabályos.

2013. nov. 26. 20:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Holnap rákérdezek nála, hogy ezt hogy gondolta.

Igazából ezzel csak az lenne a célja, hogy kevesebb szabadnapot tudjak kivenni decemberben. Mert sok a szabadnapom és leakarta szerintem csökkenteni ezzel. De így ilyen formában nem teheti meg akkor.

2013. nov. 27. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!