Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ausztriai munkajogban valaki...

Ausztriai munkajogban valaki segít nekem?

Figyelt kérdés

Meghatározott idejű szerződésem van szeptember 30-ig. A munkáltatóval megegyeztünk szóban,hogy szeptember 15-én megszüntetjük a jogviszonyomat,mert sok a dolgozó,kevés a munka,nekem meg jól jöna pihenés.

A mai napon viszont felfedeztem,hogy szeptember 9-től nem szereplek a munkabeosztásban. Kultúráltan megkérdeztem,hogy mit lehetne kitalálni a fenn maradó 6 napra,ugyanis nekem az a 6 nap kell ahhoz,hogy 1 év munkaviszonyom legyen,magyarul a munkanélkülihez! Erre a főnököm azt mondta,hogy őt nem érdekli,majd a következő munkáltatónál megszerzem...

Mivel nem vagyok elveszett ember,vettem a bátorságot,és közöltem vele,hogy ebben az esetben nem a könyvelőjére lesz szüksége,hanem egy ügyvédre,mert most beülök az autóba,és elmesélem az arbeitskammernek az esetet. Így is tettem. Itt kiderült,hogy határozott idejű szerződésnél nem mondható fel a szerződés,csak abban az esetben,ha mindkét fél beleegyezik! Tehát igazam volt...

Vissza mentem a főnökhöz,mert szegény már vagy 3x hívott telefonon,és megkérdeztem mit szeretne. Előállt egy ajánlattal nekem,ami így szól:

Szeptember 9-én kijelent,13-án pedig vissza vesz 5 napra!Mert szeptember 9 -és 13 között nincs vendég...

Én mondtam,hogy rendben van,amennyiben ezt írásban rögzítjük!Ő azt mondja,hogy kiállít nekem egy elszámolási papírt arra az időre is előre vagy mi...

Mit tanácsoltok??? Lehet előegy szerződést kötni erre a 4 napra vonatkozóan,ami valóban bejelentés kötelezetté teszi,vagy kamu???

#munkáltatói jog #munkajog külföld #Ausztria munkajog #felmondás ausztria
2013. szept. 6. 18:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem elég kamunak tűnik........ Én is hasonló helyzetben voltam tavaly mint te de engem nem vettek vissza, pedig mi is megállapodtunk. 4 napig nincs vendég és kijelent????? Vesztenivalód végül is nem sok van próba szerencse....
2013. szept. 7. 16:10
 2/2 A kérdező kommentje:

Én arra gondoltam,hogy nem fogom aláírni a felmondási papíromat amíg

1. Nem ír egy határozott idejű szerződést arra a pár napra

2. Ezt a szerződést nem muntatom meg az Arbeitskammerban

Illetve még egy lehetőség ha annyira bizonyítják,hogy a szvavunk hihehtő;ne jelentsenek ki,legyek folyamatoban szeptember 15-ig bejelentve,aztán majd dolgozok nekik még szeptember 17-ig...

2013. szept. 7. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!