Kedves ateisták mi a véleményetek a teremtésről ebben a vonatkozásban? Ádámot ha egy tudós megvizsgálta volna egynapos korában, hány évesnek állapította volna meg?
"Pontosan mivel is bizonyítottabb a Biblia, mint
Hésziodosz: Istenek születése c műve?"
Először is szerinted hogyan keletkezett a keresztyén egyház, ha nem annak alapján amit a biblia leír? Ez az egyik bizonyíték napjainkban.
Izráellel kapcsolatosan itt van,hogy mit ígért nekik Isten ha hallgatnak, vagy ha nem hallgatnak az Ő szavára.
Beteljesedett rajtuk. Nincs még egy olyan gyűlölt nép mint ők, és mégis mikor elképzelhetetlen volt megalakult újra a Zsidó állam, mert Isten sosem fogja őket végképp magukra hagyni. [link]
"Először is szerinted hogyan keletkezett a keresztyén egyház, ha nem annak alapján amit a biblia leír? Ez az egyik bizonyíték napjainkban. "
Ez egy rossz vicc ugye?Az ókori görögországban ugyangy voltak templomaik,oltárhelyeik,és vallási ceremóniákra használt zarándokhelyeik a görög istenekben hívőknek.Ez is egy egyház volt.Vagy ott vannak a muszlimok,zsidók,hinduk.Mindnek vannak szent kegyhelyeik,vallási személyeik akik a vallás szolgáinak tekinthetők.Ezek mind tekinthetőek egyháznak.A kereszténység is csak egy egyház a sok közül,csak épp nagyobb a híre.
És a linkelt oldalba belenéztem:Belinkelted nekem Mózes III. könyve 26. részét.Erre úgy sacperkábé emlékeztem.Na a teljesség kedvéért újra elolvastam,és figyeltem.Néztem szószerint,néztem metaforikusan,de semmi.Ezzel semmit nem mond az Istened arról hogy mi lesz.Ez még csak nem is egy prófécia,hanem egy paktum.Elmondja mit csinál ha betartják a kéréseket,és elmondja mit ha nem.Ennyi.Semmi konkrétumot nem mond hogy mi lesz.Ez rajtunk (mármint inkább a zsidókon) múlik.
Most komolyan:Ebben milyen jövendölés is teljesült be?Komolyan érdekelne.
Isten büntetése,hogy szétszórta a világban őket, gyílkolták, pl holokauszt, de visszahozta a földjükbe.
Az igaz,hogy sokféle hit van, de bálványistenek. Az emberek kőből fából stb. csinálják, persze mondhatod,hogy nem ezekről beszélsz. Meg különböző embereknek a műveik a legendák. A keresztyénség viszont egy kapcsolat. Te is használod az 1*1et pedig lehet nem is tudod ki találta ki, de működik. Éppen így van a Keresztyén hittel is. És még valami: ha a személyes tapasztalatokról beszélünk, azt már sajnos nem veszik komojan...
"Isten büntetése,hogy szétszórta a világban őket, gyílkolták, pl holokauszt, de visszahozta a földjükbe. "
Hú...Akkor miért nem ezt írta ha ennyire tudta?
Különben is,ez olyan egyszeri alkalom volt a történelemben?Más néppel talán nem fordult elő?
Nézd csak meg a magyarokat.Durván 15 millió magyar nyelvet beszélő ember él a világon,és ebből valamivel több mint 5 millió a világon elszórva.Szerinted csak a zsidók lettek elszórva?Vagy ott vannak a vietnámi háborúból elmenekültek.A 60-as években magyarországra is masszív embertömegek jöttek keletről,és végülis elég sokan itt maradtak.Ők is elszóródtak.
Holokauszt?Mintha olyan egyszeri lenne.Persze,szenvedtek embertelenül a zsidók,de nem ők voltak az egyetlenek.A roma lakosságot ugyanúgy irtották.
De ugorjunk vissza pár évszázadot,illetve területet is.Mit látnánk a 16. századi nyugati amerikai partok környékén?Spanyol konkvisztátorok éppen szabályosan gyilkolják a bennszülött Aszték törzseket.Az asztékok legalább ugyanannyit szenvedtek mint a zsidók,tehát semmi különös nem történt,a történelem már megint ismételte önmagát.
És pont ez az ami miatt a bibliai próféciák mintha "beteljesültnek" tűnnének.Teljesen nyilvánvaló eseményeket jósolt meg előre.Mintha én megjósolnám hogy "És lám a fekete kontinenst,mindenütt vérzápor".Nem lenne nagy csoda ha 2-3 év múlva ismét mészárlásról hallanánk Afrikából,hisz ott ezek egymást követik.A biblia nyilvánvaló dolgokat tud komplikáltan leírni.Ennyi a nagy művészete.
Te is használod az 1*1et pedig lehet nem is tudod ki találta ki, de működik. Éppen így van a Keresztyén hittel is.
Az egyszer egy valóban működik,mert egy leellenőrizhető,többszörösen bizonyított dolog.(bár nem tudom ki az aki használja,mert én soha nem álltam le számolni vele)
De a hit?Szerinted nem használnák az orvosok ha valóban lenne korreláció a vallásosak túlélése/meggyógyulása,és a nemvallásosak felépülése közt?Ja de,használják.Ezt hívják placebónak.
Azért mert amit feltesznek a hálóra, minthogy utánajárj inkább nem hiszed el. Ime egy példa, de úgyis megvan rá a megfelelő válaszod, és lehet arra sem szakítsz időt, hogy megnézd, hogy legalább elemezd a videót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!