Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan kezelitek ezt? Azoktól...

Hogyan kezelitek ezt? Azoktól kérdezem első sorban, akik otthon dolgoznak vagy hasonló cipőben járnak, mint én.

Figyelt kérdés

Otthonról dolgozom, nem nagyon járok el sehova. Igazi barátaim nincsenek, akikkel társas életet tudnék élni. Párom van, szeretem. Az utóbbi hónapokban nem járunk sehova. Gyakorlatilag minden időmet a négy fal között töltöm itthon. Hetente 1-2x maximum átmegyek a páromhoz, mert külön élünk. (Összeköltözés lehetőségével egyelőre nem szeretnék foglalkozni, mert most még nem tudjuk megoldani.) Tehát arra az időre mozdulok ki a 4 fal közül, amíg átmegyek páromhoz és ott vagyok, kb fél napot nála.

Ez előtt sokat eljártunk, kimozdultunk. Párom munkájánál fogva sokat beszélget emberekkel, ezért sokszor meg is értem, hogy nincs kedve menni sehova. Nem is arról van szó, hogy minden nap mennék, de mondjuk hetente/kéthetente 1x megihatnánk valahol valamit. :) Nincsenek nagy igényeim, csak kezdek befásulni, kedvetlen vagyok. Mással nem nagyon tudok kimozdulni. Sajnos én is 4-5ig dolgozom majdnem minden nap és sötétedés után egyedül nem szívesen megyek sehova, mert annyi rosszat hallani manapság. :/

Ma elkezdtem itthon edzeni és vitamint szedni, hogy jobb legyen a kedvem. Vannak kutyáim, szóval velük szoktam játszani, de azért 4 fal között lenni állandóan, még mindig eléggé nyomasztó. Kertészkedni csak néha szeretek, így az nem opció. Gondoltam, hogy eljárok majd reggelente futni, de mióta megtámadták azt a budapesti hölgyet, egyedül ettől is tartok. Vannak hobbijaim, szó se róla. A problémám inkább az, hogy nem élek társasági életet, mert bár beszélgetek interneten ismerőseimmel, de az azért még sem ugyan az, mint életben , szóban beszélgetni. :)

Csak mellékesen szeretném megemlíteni, hogy sajnos azt vettem észre, hogy párom nem törekszik arra, hogy kielégítse az én igényeimet. A kedvemért sajnos nem hajlandó szinte semmire, amiért meg kellene erőltetnie magát, csak azt csinálja, ami kényelmes. Gondoltam a szakításra, de alapvetően ez a probléma azóta áll fenn, mióta máshol dolgozik, ezért egyelőre várom, hogy megszokja az új helyet.

Szóval olyan megoldást keresek, ami utat enged annak, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb legyek. Pszichológusra nincs pénzem, párommal beszéltem, de nem releváns számára, hogy igénylem a kimozdulást. Ezeken felül keresnék megoldást! Nagyon szívesen fogadok bármilyen típusú megoldást. Szeretőt nem szeretnék tartani :D És több kutyám sem lehet! :D Köszönöm előre is a válaszokat mindenkitől!

28/N

2013. nov. 13. 20:54
 1/6 anonim ***** válasza:
otthon edzel... miért nem keresel valami tornát? annyi féle van már... hetente eljárnál... edzés, kikapcsolódás, emberek... :)
2013. nov. 13. 21:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a jó szándékot, de ezen már túl vagyok :) Próbáltam. Nekem nem fekszik ez a csoportos edzés, mert valahogy nem bírom (frusztrál), ha közben néznek. Tehát a termek, csoportos edzés kilőve sajnos.

Gondoltam a kutyasétáltatásra, mert egyelőre addig még nem jutottam el a picikkel, de ez sem megoldás arra, hogy kiengedjem a gőzt, bulizzak egy jót. Ezt valamilyen módon "pótolni" szeretném talán.. nem is tudom...

2013. nov. 13. 22:27
 3/6 anonim ***** válasza:

A párom hasonló helyzetben van, mint Te, de mi együtt élünk, úgyhogy legalább ennyi társasága van munka után. Mi azt csináljuk, hogy ha ki akar mozdulni kicsit, akkor elém jön valameddig munka után, bevásárolunk együtt és sétálunk egy kicsit. Az igaz, hogy korán sötétedik most, de ha nem laksz valami extra durva helyen, akkor 7-8 körül még nem veszélyes hazamenni.

Azt nem igazán értem, miért nem tudsz mással kimozdulni, vannak ismerőseid, barátaid, akikkel kommunikálsz számítógépen, onnan már nem nagy szám egy személyes találkozót összehozni. A munkaidőd mennyire kötött? Mert ha nem nagyon, akkor nap közben is tudnál valakivel találkozni, este befejezhetnéd a munkádat, és nem kéne sötétben hazamenned.

2013. nov. 14. 12:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod és tanácsod.

Akikkel tartom a kapcsolatot, ők csak este érnének rá, viszont férfiakról lévén szó, a páromat rendkívül érzékenyen érintené, ha más férfiakkal mászkálnék, még ha barátok is. Sajnos nőnemű ismerőseim nem nagyon vannak. Illetve vannak, de ők inkább ismerősök, akikkel maximum köszönünk egymásnak, de soha nem beszélgetünk. Ez egy ilyen környék, itt mindenki hazudik, mindenki irányít a lányok közül, én velük nem szeretnék barátkozni. Szerintem ez érthető. :)

A munkaidőm nem kötött, ellenben sokat dolgozom, nincs időm arra, hogy napközben elmászkáljak. Ez ugyanolyan, mintha munkahelyen, irodában lennék, csak viszonylag kényelmesebb és elszigeteltebb. Egyszer-egyszer persze meg lehet lépni ezt is, de még mindig ott tartok, hogy nincs kivel elmenni.

Próbálkoztam 1-2 nő ismerősömmel mászkálni, sétálni, beülni valahova, de velük is az volt a "baj", hogy rendkívül negatív emberek és többszöri próbálkozásra ezt mondhatni feladtam és nem szándékozom magam negatív, pesszimista emberekkel körülvenni. Akkor inkább a magányt választanám. De persze nem szeretném. Sok ember él ebben az országban, valakinek csak van valami ötlete...ami beválhat.. :/ Keresgélek, próbálkozom én is, tehát nem arról van szó, hogy ülök és várom a sült galambot.. :) A párom elég nem fogok munkába menni, mert általában 11-02 végez, nincs autóm, éjszaka nem mászkálok egyedül, mert nem vagyok egy kétajtós szekrény :D

Ennek ellenére nagyon nagyon köszönöm a tanácsodat! Nem hülyeség, azonban nálam ez megint csak nem kivitelezhető most, ezekkel az emberekkel! Próbálok egyébként újakat keresni, de nem olyan könnyű ám, mint az ember gondolná. Sokan csak ígérgetnek, átvernek :(.

2013. nov. 14. 12:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem senki nem gondolja, hogy könnyű. :)

(12:39-es vagyok)

Azért nehéz bármilyen tanácsot adni neked, mert érezhető volt már a kérdésből, hogy nyitott lennél és sok mindennel próbálkoztál már, csak a bevett módszerek nem jöttek be, és nem arról van szó, hogy magadba fordulva élsz párkapcsolat és ismerősök nélkül.

Ami még eszembe jutott:

- Ha olyan későn végez a párod, akkor biztos nem jár be túl korán dolgozni. Reggel találkozhatnátok egy kávéra vagy reggelire, vagy délben ebédre. Ha mondjuk oda-vissza két óra alatt megjárnád, akkor 6-7 óra körül tudnál végezni a munkáddal, és ha amúgy este nincs mit csinálnod, akkor szerintem nem vészes. Ehhez persze kéne a párod normálisabb hozzáállása is, meg ha egyáltalán nem érsz rá nap közben, akkor ez kiesik.

- Hívj át magadhoz egy ritkán látott rokont egy napra, egy unokatestvér pl. tökéletesen megteszi. Munkaidő végén átmegy, este borozgattok egy kicsit vagy elmentek szórakozni, másnap délelőtt hazamegy, Te meg estig bepótolod a pár órányi kiesett munkát.

Meg persze a leggyakoribb tanács ezen az oldalon: ha a párodat ennyire nem érdekled, akkor keresni kell egy másikat. Hosszú távon tényleg nem lehet ezt a helyzetet fenntartani.

2013. nov. 14. 15:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az, hogy reggel egy kávéra vagy valami, ez nagyon szuper ötlet! Megmondom őszintén, erre nem gondoltunk még. Pedig annyira evidens, hogy már kiveri a szemünket :D Párommal ma vitáztam egy jót, elmondtam neki a bajaimat, remélhetőleg a hozzáállása változni fog :) Nagyon örülnék neki :)

Egyelőre kipróbálom még a kutyasétáltatást reggelente, vagy ha nincs munkám akkor napközben :)

A szakítás szóba sem kerül, persze átfut az agyamon, de több vagyok annál, hogy kidobjam azt, akit szeretek, csak azért, mert nem feccöltem elég energiát a megoldásba, vagy nem voltam türelmesebb, okosabb. Sajnos igen, itt gyakori, hogy egyből ezt tanácsolják, bár ez nem tanács, inkább rosszakarat valamilyen szinten.

Rokonaim nincsenek, akikkel jó lenne a viszony :D Nagyon béna vagyok, tudom :D

2013. nov. 14. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!