Mi a véleményetek az eutanáziáról?
Vallás és a Hippokratészi eskü. Első azért, mert majdnem minden vallás ellenzi az öngyilkosságot pl: katolikusoknál hivatalosan nem mehet valaki a mennybe ha megölte magát. Manapság meg már az iszlámon és egyes szektákon kívül egyre elterjedtebb az is, hogy bárki életét elvenni bűn. A második ok meg azért, mert az orvosok fő feladata, az emberi élet védelme, minden körülmény között. Tehát új feladat elé néznének az orvosok: meg kell ölniük valakit. Ez egyfajta lelki teherrel is jár, ezenkívül "kontármunka" is. Ellenben sok orvos szerint is "jó" lenne bevezetni az eutanáziát a betegek érdekében.
Részemről, szerintem a kegyes halál tényleg sokkal jobb. Ki akarja azt, hogy esetleg élete végén szenvedjen, és úgy emlékezzenek rá később? (Nagypapám elég durva mentális betegségben szenved, és öröklődik a hajlam. Én legszívesebben megírnám a végrendeletembe azt, hogy ha valaha is ilyen helyzetbe kerülök, akkor öljenek meg, mert ha én ezt előre tudnám, hogy mi fog következni, nem bírnék a szeretteimnek ilyen fájdalmat okozni. bocsi a sztorizásért)
A Hippokrátészi eskü mit mond az abortuszról? A gyógyszeripar és az orvos érdeke mindenkit a végsőkig kezelni, még ha tudják is, hogy menthetetlen.
Sajnálatos, hogy hivatalosan nincs esélye méltósággal távozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!