Hogy teremthetett meg minket Isten, ha ő is ember?
Lehet, buta kérdésnek hangzik, de a hittantanárom mondta, hogy Isten is egy ember volt..
Na de ha ő is ember volt, akkor hogy tudott minket megteremteni?
Neki ki volt a teremtője?
Én már a jégkorszaknál elakadtam, miszerint minden kihalt.. Hmm...
Nem vagyok nagyon istenhívő, de ez a kérdés nagyon elgondolkodtat..
Válaszokat előre is köszönöm!
Eléggé felszínes információim vannak a keresztény vallásról, de esetleg nem azt mondta a hittantanárod, hogy Isten a saját képmására teremtette az embert?
Mindenesetre, ha annál a feltevésnél maradunk, miszerint Isten maga is ember, akkor nézzük meg az embereket: tudomásom szerint az ember az egyedüli lény, mely képes alkotni absztrakt módon is; az ember is képes már mesterségesen életet teremteni (lombik bébi) és uralma alá hajtotta a lakóhelyét, a Földet, no meg persze egymást is.
És a következő kijelentésemért fognak sokan lepontozni, azonban Isten és a vallás hit. A Biblia metaforákban ír, ezért nem szabad szó szerint venni az ott olvasottakat. Így egyszerű a képlet: higgy. Mondják azt, hogy aki hisz, az boldog. Nem kell keresni az okokat, az előzményeket, csak hinni kell, bár ez nehéz, főleg azoknak, akik tele vannak kételyekkel.
Szervusz!
Ha valoban ezt mondta a hittan tanarod, akkor nagyon helytelenul mondta. Mert Isten nem ember. Isten egy olyan szellem leny, akinek /ahogy a Biblia irja/ nincs kezedete es nincs vege. Orok idoktol fogva letezik, es orokke lesz. Ezt ugy kell elkepzelni, hogy Isten egy "merhetetlen energiaforras" ami onmagaban mindig megujul. Es ez a szellem erzelmekkel rendelkezik. Ilyen a szeretet, bolcsesseg, igazsag, es a hatalom.
Mikor megteremtette az embert a sajat kepmasara, az nem azt jelentette, hogy fizikai kepmasara lettunk megalkotva, hanem hogy a tulajdonsagaibol kaptunk. Azokbol amiket itt felsoroltam. Mivel Isten szellem, szamunkra lathatatlan, nem rendelkezik fizikai testtel. Ilymodon minket nem is alkothatott meg a sajat /fizikai/ kepmasara. Mi hust-testben lettunk megalkotva.
A Biblia azt mondja, hogy minket a "fold porabol" teremtett. Ez termeszetesen nem a szo szerinti fold pora, hanem a foldben fellelheto anyagokbol. Igy a mi szervezetunkben minden megtalalhato, minden asvanyi anyag.
Istennek nem volt teremtoje, ahogy mondja a Biblia, oroktol fogva letezik. A mi elmenk nem tudja felfogni azt, hogy "orokke", vagy hogy "valaminek nincs kezdete es vege". De attol hogy mi ezt nem tudjuk megerteni, termeszetesen letezhet. Hiszen a tudosok is kijelentettek mar, hogy az Univerzumban sok minden van, amit nem ertenek, de attol meg letezik.
Sot, mar olyant is mondtak a csillagaszok, hogy vannak olyaan helyek az univerzumban, ahol megdol a mi fizikai ismeretunk.
Ha kerdesed van, nagyon szivesen valaszolok. Judit!
nem tudom milyen vallashoz tartozo hittanoran mondhatnak ilyeneket..
amennyiben barmelyik kereszteny felekezetrol van szo akkor vagy te ertettel felre valamit, vagy a hittantanarod van nagyon eltevedve.
Nem azt mondta, hogy Isten emberré vált (lásd: Krisztus)?
Gondolom a biosztanárod se mond olyat, hogy a macska valójában egerészölyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!