"Kiszerelmesedtem" az életből, ti szerettek élni, mi ad erőt, hogy reggel felkelj?
Lehet nem a legjobb kategóriába írtam, de ezt tartom a legideálisabbnak (és bevallom, ezt többen nézik azért is ide írtam).
18 éves lány vagyok, és úgy érzem, ahogy telnek az évek (így 18 után és érettségi előtt elég gyorsan), egyre jobban ábrándulok ki belőle.
Nem vagyok "emo"-s, nincsenek lelki problémáim (komolyabbak, amik miatt nem kellene szeretnem az életet), rendes családom van (a szüleim nagyon szeretnek), vannak barátaim, sok ember szeret (bár nekem nem sok ember fontos az életben, elég bizalmatlan vagyok).
Ezt a kérdést azért tettem fel, mert kb. 1 éve rájöttem, hogy igazságtalan az élet minden területen!
Például: a sulimban van egy tanár, nagyon okos, komolyan nem találkoztam még ilyen emberrel ~Tv-ben sem~, rengeteg végzettsége van, jól tanít, szereti a diákokat (tehát egy olyan ember, aki arra született, hogy megossza és átadja a nála 'kisebbeknek' a tudást). Ma ledöbbentem, mert mondta, hogy nem kap rendes fizetést, nem lehet ebből megélni -tanításból- és elmegy egy áruházba...
Másik példa: Akik a TV-ben vannak (Benkő, Győzi és társai) mind gazdagok, és semmit nem tettek le az asztalra, jól élnek, nincs bajuk.
18 vagyok -mint már írtam-, ott állok, hogy mehetnék továbbtanulni, de nem motivál már semmi, pedig régen nagy terveim voltak, de ezek mind szertefoszlottak, mert manapság a tanult ember elsüllyedhet, hisz nem sokat ér.
Sokan ajánlották, hogy próbálkozzam a külföldi munkával, tanulással, de én Magyarországra születtem, hiába mennék mondjuk Angliába, Párizsba, a szívem visszahúzna -mint Adyt is:D-.
Reggel mikor felkelek, nem tudok másra gondolni, csak azon jár az eszem, hogy már megint egy új nap, reménykedem, hogy történik valami változás -megjön az esze a parlamentben pár embernek (például)-, valami olyan dolog, ami sok embert előre húzna, értelmet látna az életben és végre BOLDOG LEHETNE AZ EMBER.
Nektek mi a véleményetek?
Tudom sokat írtam, vissza se olvasom, szóval bocsi a hibákért -ha van-. :D
A továbbtanulásra pedig motiváljon az hogy ha nem tanulsz és a szüleid sem tudnak majd támogatni mert ők sem fognak örökké akkor ha jó nő vagy mész a sarokra, vagy álmodozol hogy majd kifogsz egy gazdag f@szt aki talán nem alázza ki a beledet is minden percben,
vagy éhenhalsz!
Tudom mit beszélek hidd el, itt vagyok 29 évesen érettségivel 2 szakmával 3 hónapja kirúgtak a minimálbéres állásomból és azóta nem találok munkát! Sehova nem vesznek fel, jövő héten megyek a Mc Donaldsba dolgozni ha oda egyáltalán felvesznek, gyakorlatilag 2 hónapja már csak krumplifőzeléken élek, és árulom a dolgaimat, hogy legyen miből számlát fizetni.
Ez motiváljon!!!
Már vagy 50 helyre jelentkeztem, mindenhol csak igérgetés van, a számlák meg jönnek....
Kajálni fűteni muszáj.
Amit írsz amúgy egyértelműen a b@rom média maszlagja, neked médiamérgezésed van!! Gondolkozz már reálisabban!!!
Láttál már te ügyvédet vagy orvost vagy akár vegyészmérnököt kéregetni a piroslámpánál???
Ajánlott olvasmány:
Duncan Shelley - Az elme gyilkosai
:)
00:56
Ezt a könyvet honnan tudnám megszerezni? Úgy látom, betiltották. :/ Szabó Ervinbe meg "nem hozzáférhető"....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!