"Kiszerelmesedtem" az életből, ti szerettek élni, mi ad erőt, hogy reggel felkelj?
Lehet nem a legjobb kategóriába írtam, de ezt tartom a legideálisabbnak (és bevallom, ezt többen nézik azért is ide írtam).
18 éves lány vagyok, és úgy érzem, ahogy telnek az évek (így 18 után és érettségi előtt elég gyorsan), egyre jobban ábrándulok ki belőle.
Nem vagyok "emo"-s, nincsenek lelki problémáim (komolyabbak, amik miatt nem kellene szeretnem az életet), rendes családom van (a szüleim nagyon szeretnek), vannak barátaim, sok ember szeret (bár nekem nem sok ember fontos az életben, elég bizalmatlan vagyok).
Ezt a kérdést azért tettem fel, mert kb. 1 éve rájöttem, hogy igazságtalan az élet minden területen!
Például: a sulimban van egy tanár, nagyon okos, komolyan nem találkoztam még ilyen emberrel ~Tv-ben sem~, rengeteg végzettsége van, jól tanít, szereti a diákokat (tehát egy olyan ember, aki arra született, hogy megossza és átadja a nála 'kisebbeknek' a tudást). Ma ledöbbentem, mert mondta, hogy nem kap rendes fizetést, nem lehet ebből megélni -tanításból- és elmegy egy áruházba...
Másik példa: Akik a TV-ben vannak (Benkő, Győzi és társai) mind gazdagok, és semmit nem tettek le az asztalra, jól élnek, nincs bajuk.
18 vagyok -mint már írtam-, ott állok, hogy mehetnék továbbtanulni, de nem motivál már semmi, pedig régen nagy terveim voltak, de ezek mind szertefoszlottak, mert manapság a tanult ember elsüllyedhet, hisz nem sokat ér.
Sokan ajánlották, hogy próbálkozzam a külföldi munkával, tanulással, de én Magyarországra születtem, hiába mennék mondjuk Angliába, Párizsba, a szívem visszahúzna -mint Adyt is:D-.
Reggel mikor felkelek, nem tudok másra gondolni, csak azon jár az eszem, hogy már megint egy új nap, reménykedem, hogy történik valami változás -megjön az esze a parlamentben pár embernek (például)-, valami olyan dolog, ami sok embert előre húzna, értelmet látna az életben és végre BOLDOG LEHETNE AZ EMBER.
Nektek mi a véleményetek?
Tudom sokat írtam, vissza se olvasom, szóval bocsi a hibákért -ha van-. :D
Bocsi mindenkitől, de már álmos vagyok, és holnap suli, elmegyek lefekszem. :-)
Köszönöm, hogy írtatok! :-)
Azért még remélem jönnek üzik, jó olvasni titeket! :-)
Jóéjt mindenki!
"Nekem csak az a gondom az ELTE-vel, hogy nem valószínű, hogy felvennének oda, annyira nem vagyok zseni. :D "
Nemtom, én a mai felvételi pontrendszert nem ismerem már nagyon, de tavaly 2009-ben 405 pont volt az ELTE gyógyped, ami tudtommal 4.3-al még simán teljesíthető. Ha pedig szüleidnek van pénze tandíjra, akkor mehetsz költségtérítéses képzésre is, amire elég volt 313 pont is. Legfeljebb később ha már nagyobb lesz az önbizalmad ;) megismétled az érettségit és átjelentkezel állami finanszírozású képzésre. És í]y nem is vesztettél évet...
Én a másik 23:49-es vagyok, és csak annyit, hogy nagyon jó, hogy leállsz beszélgetni az idősebb emberekkel. Ma pont egy ilyen szituációban volt a párom. Ebben SEMMI ciki nincs, az a gáz, ha valaki ezt égőnek tartja. Na de az tényleg az.
Próbálkozz, menni fog az! 4,3-as átlag mellesleg egyáltalán nem számít rossznak. A szorgalmat én nagyon becsülöm.
én nekem most nyáron lesz diplomám, ha minden igaz...énis látom azt amiről írtál, énis tisztában vagyok ezzel, de én mindig úgy kelek fel, és úgy tekintek a jövőre, hogy: "nekem nemez lesz a sorsom. én más leszek". értem ezalatt, h nekem lesz munkám, jól fogok keresni, és minden rendben lesz. jó, nemkell kiröhögni, megértem hamost mindenki kiröhög :D de engem ez visz előre. én mindig olyan voltam, hogy amit láttam h másokkal történik, azt gondoltam h áááh, ez velem úgysemfog. nemmindig jött be, elismerem..:D de legalább arra jóvolt ez a gondolkodás, h tovább mentem, és nem álltam le egy olyan miatt, amit még nemis tudhatok biztosra h hogyan lesz.
szard le győzőt meg társait, nemkell velük foglalkozni. mint ahogy ezzel az országgal sem, mert ezegy trágyadomb. tönkre tették, ezt adják nekünk, a következő generációnak. de te higyj abban, hogy neked más lesz. h te nemfogsz a tanárod sorsára jutni. merj kísérletezni, merj pozitívan tekinteni a jövőbe. tecsak tégy meg mindent amit tudsz. ami ahhoz kell h jólérezd magad. ha nemsikerül, legalább elmondhatod h te megpróbáltad. nemúgy mintha nem tennél semmit, és életed végéig az motoszkálna benned, hogy: "de milett volna ha nem keseredem bele ebbe a világba.....?"
ne hagyd h az ország "jókedve" rádüljön. te légy más. nehagyd h elszomorítson, hogy a szürkeségbe hajszoljon a saját hazád. tudom h kb így állunk, hogy a saját hazám üldöz el, és a saját hazám veszi el az életkedvem...de ezt nem szabad hagyni.
Nekem a párom ad erőt akit imádok!
Na meg a káröröm ha látok pár nagyokost bedőlni és szívni :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!