Sok külömbség can egy HB-s,2B-s,6B-s,8B-s,5B-s ceruza között?
A H kemény, a B lágy. A HB így félkemény, a 8B nagyon puha.
A H-s ceruzák leginkább műszaki rajzokhoz jó, a puha ceruzák szabadkézi rajzoláshoz.
Köszi :D akkor ha valami ilyesmit szeretnék rajzolni:
akkor melyik vagy mely ceruzák ceruzák lennének jók? Vagy mivel...esetleg tudsz valami technikat ajanlani? :)
az egy rajz...komolyan :) itt. video is :
remelm elindul :) nemtudom mivel rajzolhat de azt igen hogy nagyon jol csinalja ha megnezed...eloszor enis azthittem hogy csak egy feket feher kep...de nem :)
akkor a korvonalat mondjuk HB-vel jo h megrajzolom de "szinezni" már jo mondjuk a 2B,5B,8B is akár? :)
amugy koszi...megy zold kez
kosziii :)
te mit ajanlanal...hogy kezdhetnem el mondjuk a blinklt rajzot? marmint cerzuza szerint :) tudom h eloszor le kell vazolni meg ilyesmi csak utana mit mivel lenne jo? :)
am ment a zold kez
hát első sorban a pontos mérés alapozza meg a vázlatot,tehát fontosak az arányok.a szem a fej az orr, minden mm-re pontosan, felnagyítva vagy lekicsinyítve a lap nagyságától függően, hányszor fér rá az adott lapra széltében-hosszában stb.ez a másolás könnyebb oldala, de a nagyon kezdők akiknek mind1, csak meglegyen, letöltik a képet, kinagyítják és átmásolják, ami nehezebb meg marad az árnyékolás.Gondolom kezdő vagy? :)
igazából nem tudom meghatározni, h melyik vonalat mien ceruzával csináld,meg hanyassal.mert aki tud, az egy egyszerű fekete színesceruzával is olyat rajzol amit más 20-al sem.
A lényeg, hogy ahol kell erős, ahol kell gyenge árny.legyen, legyenek átmenetek, ne csak sötét meg világos...ez az első amit le akarsz rajzolni? előtte sosem rajzoltál embert vagy hasonlót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!