Ezeket a rajzokat milyen ceruzával érdemes rajzolni vagy mivel?
Mitől ilyen pontszerű?? milyen szinest ajanlook hozza?es milyen szinuket??? nagyon fontos koszi
Ez nem pontszerű. A papír minősége, típusa miatt látod "pontszerűnek".
Ha jobban megnézed, apró vonalakkal (finom satírozással) tölti ki a színeket. Lapos ceruzatartással.
Ehhez inkább a puha színes ceruzára van szükség. A színeket meg látod magad is. Vegyél egy egész pasztell színskála készletet, azt hiszem, 32 színűt, és abban mindent megtalálsz.
Köszi a választ! Amugy a pasztell az milyen árban van? Vagy vali márka esetleg amit tudnál javasolni?
Kedves 2. válaszoló : A deviantART-on találtam :) Rengeteg kép és rajz van ott meg ilyesmi (Csak beírtam hogy Iron Man)
De ittvan mégegy kép (esetleg egy ilyenhez i jo lenne a pasztell ceruza??) :
Elsőtől kerdezném még: milyen rajzlap lenne ehhez jo?? :)
Amugy ment zold kez is :)
Első vagyok. :D
A pasztell ceruzát 500-tól 18 ezerig, széles skálán vásárolhatod meg.
Érdemes elmenni valamelyik művészellátóba. Nem tudom, hol élsz. Szerintem a nagyvárosokban biztos vannak ilyen üzletek. Budapesten a József krt. 3.-ban.
Ott a papírfajtákról is felvilágosítást kapsz.
Amit te keresel, az nem teljesen sima felületű, hanem enyhén érdes.
Ezen a linken pedig hasznos útmutatót kapsz a technikákról.
De érdemes valamelyik művelődési ház képzőművészeti szakkörébe jelentkeznek. Ott aránylag olcsón megtanulhatod a technikák alapjait.
Sok sikert!
A 3-as kérdésedre:
Attól függ, hogy mekkora méretű a rajz. Erről a képről nem tudom megállapítani, de vélhetően ez is pasztellel készült.
Ha nagy méret, akkor általában nem szöszölnek a művészek ceruzával, hanem jó minőségű pasztell zsírkrétával, vagy színes pitt-krétával dolgoznak. Ahhoz már persze profi szinten kell tudni rajzolni. :)
Én nem szerettem a színeset, feketével, szürkével dolgoztam.
Az igazán profik meg számítógépes programmal állítják elő ezeket a hibátlan rajzokat, melyeken a papír típust is tudják imitálni.
De nagyon jó iskola, sokat fejlődhetsz rajzban, technikában, ha megpróbálkozol vele.
sok sikert. :)
Még mindig az egyes vagyok.
Most olvasgatom az előbb megadott linket a technikákról.
Úgy a 11. oldalnál mindent pontosan megmagyaráz a pasztellrajz technikáról és a papírokról is!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!